Blomsterbyen Bergen

22. september 2011 9:53 av Camilla Lingaas 

For å markere barnas kulturhelg skal det lages en 220 meter lang kunstig hage som strekker seg fra lysverkets fasade i sør til Lille Lungegårdsvann.

Byline: Pia Christine Christiansen, Camilla Lingaas & Irene Bratteng Jenssen

Line Hansen Talleaas (27) er formidler ved kunstmuseet. I helgen har hun ansvar for å svare på spørsmål og veilede alle som ønsker å bidra til å lage blomster.

– Vi feirer åpningen av ny Astrup utstilling og kunst lab, og vi vil skape kunstopplevelser for barn. Neste helg skal vi lage vannliljer, og vi håper flest mulig kommer for å delta.

Kulturnatt
”Hagen” er produsert av André og Annette Maradon.

– Det har vært en del besøkende siden vi begynte i går. I dag har vi åpent til midnatt, og vi holder på denne helgen og neste.

Hun forteller at målet er å ta kunsten ut i byrommet.

– Vi skal jobbe hele helgen, og tanken er å skape en slags hage i et parkområde. Det er spesielt populært for barnehager og skoleklasser.

Gøy å lage kunst
Materialet de bruker er bannere fra ulike utstillinger som har hengt utenfor museet. Hvis det er en som syns det er kjekt å lage kunst, så er det Martin Johansen (8).

– Jeg har laget en fin blomst som er gul og rød. Jeg skal lage flere også, forteller Martin.

Line Hansen synes det er kjekt at mange stiller spørsmål og er interessert.

– Det har vært en del turister her også, og det er morsomt når folk sier at de ikke er kreative og ikke kan lage kunst, så får de det til, avslutter Line.

Stengt for kommentarer.