Klar for ny konsert

19. september 2011 11:08 av Camilla Lingaas 

– Alle fans burde steppe opp og få en dose med nye klassikere, forteller A-Laget.


23. september klokken 22.30 tar A-Laget over Teglverket på Kvarteret.

 A-Laget ble stiftet i 2006 av de fire bergenserne Vågard, Pete’n, Girson og DJ Boge. De ga ut sin første mixtape, ”Nokke feita vol. 1 – Utrygt for utflipp”, til gratis nedlastning. Etter mixtapen sikret de seg en massiv lokal fanbase.

Holder det ekte
– Det er viktig å huske på at vi ikke prøver å lage hits for radio, men for oss selv og de trofaste fansene vi har i Bergen og andre steder. Ingen lager rap musikk på samme måte som oss, forteller Girson.

– Vi ga ut albumet ”Rett vest!” i 2009 og da fulgte vi opp mixtape-suksessen med ”Nokke feita 2” og ”Nokke feita 3”, sier Girson.

De kommer til å levere
Martina Undstad (21) er en trofast fan, men har aldri sett de live før.

– Jeg skal på konserten fordi jeg digger musikken, og jeg føler det er på tide å sjekke de ut live. Jeg forventer og tror at de kommer til å levere et kanon show med alle de fete låtene. I tillegg så kommer de til å gi alt på scenen sånn at publikum kan føle stemningen, forteller en smilende Martina.

Martina og bestevenninnen Chrystina Saksvik (21) har hørt på de helt siden ungdomsskolen og mimrer tilbake på barndomsminner.

– Det er noen av sangene til A-Laget jeg liker mer enn andre. Den nye ”funksjonshemmet” er fengende, men det er også ”slem tøs”, ”festival Girson” og ”bakerst i bussen”. Nå gleder jeg meg, avslutter Undstad.

Har varmet opp for stjerner
Mange av låtene til A-Laget har fanget opp byens, og etter hvert befolkningens oppmerksomhet.

– Ja, noen av låtene har gjort at vi har fått varmet opp for stjerner som Snoop Dogg, Redman, Paul Wall, The Game og Lil B når de har spilt i Bergen. Det er noe vi aldri kommer til å glemme, sier Girson.

Ung musiker
Jonas Vik på 21 år, er en gutt A-Laget har fulgt med på den siste tiden. Han skal varme opp før konserten.

– Vi har god kjennskap til han, og vi tror absolutt at han har en framtid som musiker hvis han fortsetter å utvikle seg som han har de siste årene, forteller Girson.

Er giret
Man kan kjenne på stemningen at A-Laget er klar for enda en konsert.

– Vi er mer giret nå enn noen gang, men det er fordi musikken er blitt bedre. I tillegg får vi endelig ut en offisiell utgivelse. Still på konserten, det blir feita.

Se også: Varmer opp for A-laget

Stengt for kommentarer.