Følger musikaldrømmen til England

19. september 2011 10:41 av Irene Bratteng Jenssen 

Chris-Thomas reiser neste uke til England for å oppfylle drømmen; å bli profesjonell musikalartist. –Dette blir stort, sier han.

Chris-Thomas Breistein som hovedrollen «Danny» i musikalen Grease i 2006. Foto: Privat

I mai fikk Chris-Thomas Breistein (21) den store beskjeden; han er en av flere tusen søkere som kom gjennom nåløyet. 26. september er hans første dag på prestisjeskolen Guildford School of Acting.

– Jeg er utrolig glad! Dette er en enorm stor mulighet. Guildford School of Acting er en svært anerkjent skole, hvor kun de aller beste kommer inn. Nesten alle de kjente musikalartistene har gått der. Jeg skjønner ikke hva jeg har gjort for å fortjene dette, men en ting er sikkert; jeg skal utnytte hver dag til å lære mest mulig, sier han.

Nektet å synge

Da Chris-Thomas var femten år debuterte han som musikalartist i hvit dress og lilla skjorte. Han spilte hovedrollen som Terry i «Disco Inferno».
– Denne bransjen handler om å være flink, men aller mest om flaks. Jeg ville egentlig  bli skuespiller og spille i filmer. Ei venninne spurte om jeg ville komme på audition i Arna, de manglet en gutt til en musikal. Jeg dro på audition og sa jeg nektet å synge og danse. Jeg fikk hovedrollen og da måtte jeg synge og danse, smiler han.

Det var etter «Disco Inferno» det begynte. Chris-Thomas skjønte at det var dette han ville drive med. Det var første gang han sang og danset foran et publikum – og han elsket det. Breistein avsluttet i vår to år på Bårdar Akadamiet i Oslo. I løpet av våren har han vært på tre auditions på Guildford School of Acting.
– Det er helt fantastisk at jeg kom inn på skolen, jeg gleder meg til å sette i gang, sier talentet.

Umenneskelig press

Chris-Thomas forteller at hverdagene i England stort sett kommer til å handle om skole.
– Jeg brenner virkelig for dette og jeg kommer til å jobbe knallhardt. Fritid etter skoletid kan jeg bare glemme, nå skal det kun fokuseres på en ting; å bli profesjonell musikalartist. Alt annet er uviktig.

Hver skoledag varer fra ni om morgenen til seks på kvelden. Etterpå brukes tiden til å øve og gjøre oppgaver.
– Hver dag skal vi ha tre timer med dansing, vi har sangtimer, workshops og styrketrening.

Han forteller at hver dag blir en prøvelse, både psykisk og fysisk.
– Det er mange som ikke takler presset fordi de synes det er for hardt. På denne skolen må man gjøre sitt aller beste hver eneste dag. Gjør man ikke framskritt har man ingenting der å gjøre. Jeg er innstilt på å jobbe utrolig hardt og yte alt, sier han.

– Han er utrolig dyktig

Ingrid Hanken er sangpedagog og var Chris-Thomas sanglærer på Bårdar Akademiet i Oslo. Hun mener Chris-Thomas har et stort talent og har gode muligheter til å nå langt innenfor musikalbransjen.
– Chris-Thomas er en sjeldent positiv person. Møter han motstand, bretter han opp ermene og gjør det beste ut av situasjonen, sier læreren.

Hun forteller at Chris-Thomas er arbeidsom, lojal og systematisk.

– Han har en spesiell evne til å se hva han kan lære i ulike situasjoner. Chris-Thomas er ordentlig og selvdreven i måten har studerer på, sier hun.

Videre påpeker hun at Chris-Thomas er en svært lojal gutt som alle liker.
– Han sier aldri noe stygt om noen, skaper godt miljø og gir mye til menneskene rundt seg. Dette er viktige egenskaper han må ta med seg, mener Hanken

Sangpedagogen tror Chris-Thomas når langt dersom han står på og jobber like hardt som han gjorde på Bårdar Akademiet.

– Guildford School of Acting er en kjent skole og det er vanskelig å komme inn. Det sier seg selv at han har et stort talent. Jeg er sikker på at Chris-Thomas kommer til å gjøre det beste ut av studietiden, avslutter Hanken.

Stengt for kommentarer.