En funky type

14. september 2011 23:22 av Elise Hellem Ratvik 

Han er for rocka for musikaler, og for musikal for rockeband. Likevel har evig positive Petter Aagaard hatt stor suksess i  begge sjangre i over 12 år.


– Jeg har jobbet med musikk på heltid i over 12 år nå, forteller Aagaard. Oppvokst i Trondheim rømte han fra bartebyen og til Spania for å prøve og satse på musikk.
Med dreads, slengbukser og en forkjærlighet for funk og soul turte han rett og slett ikke å satse på musikken i en by preget av janteloven, og oppsøkte derfor lykken lenger sør på kontinentet.
– Jeg dro til Spania spontant uten jobb, og startet på et diskoteksom innkaster. Etter få dager ble det oppdaget at jeg kunne synge,  og da var ikke veien lang til en jobb som underholder på hotell.
Aagaard ble i Spania i hele tre år, og fikk til og med spansk statsborgerskap. Det var starten på karrieren som heltids musiker, men en dag var det slutt.
– Jeg dro fra alt på dagen. Jobb, kjæreste, venner. Jeg ville tilbake til Norge for å satse på musikken der. Og sånn ble det.

Skaffet egne jobber
Vel hjemme i Norge, dog ikke i Trondheim men i Oslo, gikk Aagaard to år på Bårdar Akademiet, en utdanningsanstalt for håpefulle musikalspirer. Samtidig med studiene jobbet han fullt i underholdningsbransjen, men stod på bar bakke uten jobb dagen etter endt utdanning. Full av energi og pågangsmot tok han saken i egne hender.
– Jeg satte meg like godt ned og googlet fram en haug med band i Oslo, så sendte jeg 30-40 mailer til disse hvor jeg fortalte at jeg kunne alle sangene deres, og tilbød meg å være step-in vokalist hvis noen ble syke. Det med sangene var så klart ikke helt sant, sier han.
Aagaard fikk noen få svar som takket for tilbudet, men uka etter fikk han jobb på et teater hvor han ble noen måneder.
– Da jeg var ferdig på teateret fikk jeg plutselig henvendelser fra noen av disse bandene. Da trengte de hjelp, og jeg stilte opp. Og sånn knytter man et kontaktnett.

– Jeg er heldig
Petter Aagaard  pleier å si at han er rett mann på rett sted til rett tid. Da Den Norske Opera trengte en hippieaktig type til sin nye forestilling var Petter der. Og fikk jobben.
– Jeg elsker jobben min. Det er ikke noe man blir rik av, men ja, jeg elsker virkelig det jeg gjør. Nå har jeg gitt ut tre plater, og de har solgt så jeg har gått i null og kanskje hatt råd til en kebab etterpå, sier han.
Underholdningsbransjen er tøff, og det er ikke lett å livnære seg på å være musiker og skuespiller. Aagarard har ikke trua på de som søker seg til musikk- og underholdningsbransjen med mål om kjendisstatus, rikdom, glitter og glamour.
– Det er mange som vil bli artister på helt feil grunnlag, og da er det vanskelig å lykkes. Det handler om å elske det man gjør.

Alltid pozitiv
Ordet funky betyr mye for Aagard, som har ordet solid plassert i blekk på underarmen og en søknad til behandling hos Folkeregisteret om å få ”Funky ” som mellomnavn. Og funky beskriver også hans egne musikkprosjekt. Under artistnavnet ”Pozitivity” har han gitt ut én funkplate, og er nå i studio med sin andre. ”Unfunkyrightable” skal etter planen ut i hyllene etter nyttår.
– Funky er alt. Det er positivitet, energi, det er kult. Og jeg er en selverklært kul dude, sier Aagaard.

Stengt for kommentarer.