Eget kunstmuseum for barna

13. september 2011 11:52 av Lina Vinje 

Torsdag åpnet Norges første kunstmuseum for barn.

(Foto: Ola Nerby) Blant annet en legoutstilling skal vekke barns interesse for kunstTorsdag åpnet Norges første kunstmuseum for barn.

I Lysverket ved Bergen Kunstmuseum  har barn og unge nå mulighet til å oppleve kunsten på en helt ny måte.  Ved å følge den gule tråden gjennom labyrinten i første etasje får du se og utforske bilder og kunstvitenskap, samt leke deg med skole- og familieverksted.

– Barn er opptatt av å erfare og skape selv, sier Ingvild Toppe som jobber på museet.

På Kunstlaben får barna se bilder som er utstilt lavt på veggen,  i tillegg til å lage kunst selv. Tegnerom, en vegg alle besøkende får skrive på, og assosiasjonsbokser er blant aktivitetene som skal vekke interessen for kunst hos de små.

– Vi skal ha omvisning for barnehager og skoler slik at flest mulig får besøkt kunstmuseet. Utstillingen er permanent, men vil bli oppdatert regelmessig slik at det er spennende å komme flere ganger, forteller Toppe.

Museet holder åpent hver dag mellom 11-17, og alle barn under 16 får gratis adgang på museet.

Stengt for kommentarer.