Forelsket i revy

12. september 2011 21:00 av Camilla Jorddal 

Joachim Selvåg (21) ble bitt av revybasillen etter sitt første steg på scenen. Nå setter han opp sin tredje skolerevy.

- Jeg ble forelsket i revy da jeg så søsteren min i Bjerkerevyen i 2005. Det ble en ny måte jeg kunne uttrykke meg på, til et publikum og ikke bare som den morsomme i vennegjengen, sier Joachim Selvåg.

Da han gikk Bjørnholt videregående skole ble han med som skuespiller i 2008, i revyen ved navn «Hvis griser kunne fly». Dette var skolens første revyoppsetting. Året etter var han med i «Drømmedag Hyklernes lov». Mange blir ferdig med skolerevyer etter å ha avsluttet videregående, men ikke Selvåg. Han ble revyinstruktør.

- Jeg satt opp min første revy året etter på Bjørnholt. Da vi avsluttet revyen i 2009 ville min daværende instruktør ha meg med for å sette opp Bjørnholtrevyen 2010. Det takket jeg ja til, men senere måtte han trekke seg og da bestemte revysjefene seg for å satse på meg og en til.

Revyen fikk navnet «Profetien» og Bjørnholt fikk sin første femmer av Aftenposten. Året etter gikk han på Standup og revylinje på Ringerike Folkehøgskole.
- Samtidig satt jeg opp Nissenrevyen 2011, «Til salgs». Den fikk en sekser fra Aftenposten og vant revyprisen. Revyen hadde to forestillinger på Nationaltheatrets hovedscene, forteller han.

I hjerterota
I år står Fagerborgrevyen 2012 for tur, samtidig som han studerer Drama og Teaterkommunikasjon på Høgskolen i Oslo/Akershus.

- Per dags dato holder vi på å velge ut skuespillere. Så foreløpig er vi helt i startfasen, men mange planer og ideer er klare.

Selvågs interesse for revy ligger i hjerterota, men det er spesielt mestringsfølelsen som driver han fremover.

- Ikke det at jeg er noen mester i faget, men jeg føler at dette er noe jeg kan. Jeg er selvlært fra bunn av og å jobbe med humor passer meg bra. Det er et spennende fag, om man kan kalle revy et eget fag, og det er en bane hvor jeg kan være så kreativ jeg vil. Og viktigst av alt, det er gøy. Noen er gode i fotball, andre kan lage mat. Mens jeg kan revy, det er min greie. Revy er konge.

Største drøm
For Selvåg er revy blitt en jobb, samtidig som det er hans hobby. En revydag er aldri lik, selv om man hele tiden jobber mot et endelig produkt.
-
Å jobbe som revyintsuktør er moro, jobben din er å ha et kunstnerisk ansvar. En dag er det lek og moro, en annen dag er det tekst og manus i fokus.

Fra å være det Selvåg kaller «ingenting», har han i en alder av 21 satt opp revy på Nationaltheatret. Hans største drøm er å kunne leve av underholdning, på en eller måte.

- Den aller største må vel være å sette opp en revy på en stor scene i Norge. Som spiller mange forestillinger og får gode treningkast. Det hadde vært kjempe gøy!

Stengt for kommentarer.