Vil bli størst innen produksjon

12. september 2011 20:10 av Emil Gulbrandsen 

Stian Svendsen fra Sørumsand har etablert produksjonsselskapet 24/7 Produksjoner. Målet er å bli størst i Norge.

- Jeg er en filmelsker og har laget en haug med produksjoner tidligere. Det meste har vært amatørfilmer mens det jeg skal fortsette med men nå er mer profesjonelt. 24/7 Produksjoner skal kunne produsere film, video, TV og leie ut videoutstyr. Samtidig skal det være interne produksjoner, sier Svendsen.

Stian Svendsen (21) har drevet med film siden han gikk på ungdomsskolen. Nå er han daglig leder i sitt eget selskap, og selv om 24/7 Produksjoner er nylig etablert har de allerede oppdrag.

- Artisten “Fetter Tom” lurte på om jeg ville produsere en musikkvideo for de. I utgangspunktet var det bare en video men de lurte på om jeg ville lage flere, så totalt blir det tre musikkvideoer. Den første musikkvideoen skulle egentlig vært spilt inn, men på grunn av dårlig vær har vi måttet utsette det inntil videre, sier Svendsen.

I tillegg til “Fetter Tom” har også Svendsen landet en avtale med Musikkbyen Lillestrøm. Samarbeidet med Musikkbyen Lillestrøm går ut på at de kontakter Svendsen når band trenger noen til å produsere musikkvideo. For tiden er Svendsen i gang med arbeidet til en musikkvideo for urørt-bandet “DISRUIN”.

- Akkurat nå går det meste av tiden min til å klippe musikkvideoen til bandet “DISRUIN”. Det er storsatsningen for øyeblikket og det blir fett å ha den i portofolien på 24/7 Produksjoner sin nettside. Målet er å bli størst i Norge innen video, film- og TV-produksjoner. Planen er å kunne dekke de fleste områder alt fra musikkvideoer til spillefilmer, sier Svendsen

- Det skal virke troverdig
Tross sin unge alder har Svendsen laget mange amatørfilmer. De fleste er regissert, filmet og klippet selv. Han har også hatt oppdrag for DnB Nor og Ræder Advokatfirma. Dette har vært som privatperson, det som lages nå er fra selskapet 24/7 Produksjoner.

- Det har vært ganske rolig fra meg i det siste. Jeg jobber med klippingen på en film jeg har laget kalt “Rapid Eye Movement”. I 2008 lagde jeg en film kalt “Instinkt”, noe som primært var en øvelse i teknikker og testing av utstyr. Det var også den første filmen jeg fikk fargebehandlet. Når jeg gikk på folkehøgskole hadde jeg regi og var med å klippe en langfilm. Den kommer neppe noen til å få se, humrer han.

- Hvordan er du som regissør?

- Jeg er veldig opptatt av at det jeg lager skal virke troverdig. Når jeg filmer er jeg veldig opptatt av at skuespillerne skal få karakterene til å virke realistiske og menneskelige. Jeg mener Norge er litt svake når det kommer til akkurat det her. For meg blir dialogene i norske filmer ofte falskt og lite troverdig. Det vil jeg endre på, avslutter Svendsen.

Stengt for kommentarer.