Yngst i NFF

12. september 2011 19:33 av Jørgen Skaug Jensen 

Han er den unge og fremadstormende blant gamle pamper. Vi møter Øyvind Müller, en av de som følger opp økonomien i norsk breddefotball.

Hvem er Øyvind Müller?

-          Jeg er en mann i midten av tjueåra som liker å holde meg i aktivitet og form. For øyeblikket jobber jeg i NFF. Jeg ser på meg selv som en familiekjær mann. Jeg bruker mye tid på familie, venner og samboer.

Øyvind Müller

Du har vokst opp på Stovner. Hvordan var det?

-          Jeg har bodd på gamle Stovner i trygge omgivelser. Kort vei til skole, fotball og marka. Jeg er veldig fornøyd med oppveksten min når jeg tenker tilbake.

Hvordan var du som liten?

-          Jeg var den eldste i en søskenflokk på fire, så jeg tok meg en del ansvar på hjemmebane. Jeg var en beskjeden og sjenert gutt. Idrettsglad, jeg snakka gjerne gjennom fotballskoa.

Hva er dine beste egenskaper?

-          Jeg er pålitelig og til å stole på. Jeg ser på meg selv som en ydmyk, rettferdig og samarbeidsvillig person. Jeg er et lite multitalent, hvert fall når det kommer til aktivitet. Jeg var gode i mange idretter da jeg var yngre.

Du har jo økonomiutdannelse. Hva var det som gjorde at du begynte med det? Gikk det opp et lys for deg på badet i 1992?

-          Det gikk ikke opp noe lys for meg så tidlig nei. Slik Samfunnet er bygd opp, så står og faller det meste på økonomi. Jeg har alltid vært flink med tall og valgte derfor den veien. Økonomi er et veldig bredt fagområde som åpner mange dører. En hvilken som helst arbeidsplass har jo bruk for en med kunnskap om økonomi.

Du er jo en relativt ung mann på tjuefem år. Mange tenker jo at NFF bare er en gjeng med eldre pamper som fekter med sigarer og stumper i vedtakene. Er det sånn å forstå? Eller er det noe man forbinder med Sondre Kåfjord og tidligere regimer?

-          Det er fremdeles mange eldre folk. Det begynner å komme flere unge. Jeg er den yngste sammen med en jente som er på min alder. Ellers er det mange i 40-50åra. De som sitter høyere opp i systemet er eldre av natur, det tar jo litt tid å klatre stigen.

Hvilken rolle har du i NFF?

-          Jeg er en type regnskapsfører for fotballkretsene. Vi er en avdeling med åtte ansatte. Så jeg har ansvaret for å følge opp økonomien i Nord-Norge og Akershus. Det kalles økonomistyring, men kretsene har jo sitt eget ansvar, jeg jobber på en måte i kulissene.

Hvor ser du seg selv om fem år?

-          Det var et vanskelig spørsmål. I nær fremtid har jeg ikke planlagt så mye. Vi får se hvordan den jobben her går. Det blir vel mest sannsynlig å prøve å komme seg videre i NFF. Eller så har jeg skaffet meg en jobb som gir meg større utfordring og mer krevende oppgaver.

Du er jo en friluftsmann. Du går mye på ski og turer i skog og mark. Samtidig som du spiller fotball og tennis. Er det noen aktiviteter i regi av NFF som dere ansatte kan være med på?

-          Holmenkollstafetten er vi med på hvert år. Nå er jeg relativt ny i jobben så jeg har ikke løpt den enda. Vi har også muligheten til å spille fotball to ganger i uka før jobb. De som ikke ønsker det kan da løpe rundt Sognsvann.

Løper alle de eldre rundt Sognsvann?

Nei, det er vel ikke alle som gjør det, men noen.

Stengt for kommentarer.