En ny epoke for Sundquist

12. september 2011 15:00 av Christine Bergby 

Trener Magnus Sundquist (45) har tatt med seg familien og flyttet til Fredrikstad, nå er han klar for sesongstart med sitt nye lag Stjernen.

– Det er alltid rart å ta med familien til et nytt land, Linus, yngste sønnen min, har så vidt vært utenfor Danmark tidligere. Men de er flinke til å tilpasse seg, og jeg tror det kommer til å gå bra, Fredrikstad er jo en så flott by, sier Sundquist.

Han er opprinnelig fra Sverige, men har de siste årene bodd i Danmark med familien. Det høres godt på dialekten som er en god blanding av svensk, den danske poteten i halsen og norske ord han har plukket opp de siste ukene. I Danmark han har trent eliteserielaget Rødovre. Et lag han har tatt fra bunn av tabellen til å bli et etablert lag i toppen.

­

– Det er det jeg også vil gjøre med Stjernen, men jeg vet også hvor mye jobb det krever. Stjernen er et lag med mange gode kvaliteter, men det gjenstår mye for å bli et topplag. Det vil ta flere år, forteller han.

Tippet i bunn
Stjernen er av mange tippet blant de siste på tabellen, men det bryr ikke Sundquist seg noe om. Han og laget gjør ting slik de har blitt enige om, og bruker tabelltipsene som ekstra motivasjon. Den lugne svensken sitter tilbakelent og med et smil om munnen da han leste at landslagstrener, Roy Johansen, tipper de på jumboplass.

– Vi har satt et mål om å få spille hockey, og komme til playoff. Alle må prestere hver kamp, for vi får ingenting gratis av de andre lagene. Konsentrasjon og å gjøre vårt beste er i fokus. Vi satser på playoff, og det tror jeg vi har mulighet til å nå, sier Sundquist.

Fra første istrening og frem til i dag har det skjedd store endringer, ikke bare har nye spillere kommet inn, men ikke minst holdningene er endret i spillergruppen. Attityd er et ord Sundquist nå har innprentet i spillergruppen. I garderoben, på isen og i boksen hører man ordet svirre. Attityd er nå en del av dagligtalen til spillerne.

– Vi har et lag med en utrolig vilje og ”attityd”. Jeg ser at spillerne aktsepterer sine roller mye bedre og fokuserer på de jobbene de har i laget. Det er en veldig bra spillergruppe, som er målbevisste og vinnerskaller, forteller han videre.

Jobber for hverandre
Sundquist er glad for at de har fått en del treningskamper før sesongstart, sånn at laget har fått satt seg ordentlig og at gruppen er i kampform. Disse kampene har også gitt treneren mulighet til å danne seg et bilde av laget.

– Jeg startet helt med blanke ark, og det er også en ting vi har snakket om. Vi skal glemme det som har skjedd tidligere, og se fremover. Jeg har virkelig tro på dette laget, og det tror jeg de har på seg selv også. De har fått selvtilliten tilbake, sier han.

Han presiserer at det tar tid å bygge laget, og at de ikke er et lag som vil kjempe i toppen i år. Men det er et lag som skal gi 100prosent på isen og gjøre alt for å vinne kamper.

– Vi jobber for hverandre, og det er mange gode kvaliteter i laget. Vi er ikke fornøyd om vi taper en kamp, og jeg er sikker på at vi kommer til å bite godt fra oss i årets sesong, selv om vi ikke kommer på noen topplassering. Og jeg håper supporterne vil være med oss også denne sesongen, vi skal gi alt, avslutter hovedtreneren.

Stengt for kommentarer.