Inviterer til litteraturkafe

9. september 2011 12:15 av Camilla Orfjell 

Vaskeriet kulturhus har åpnet etter sommerferien, og nå er det fullt kjør fremover mot jul. Det hele begynner med litteraturkafe onsdag 14 september.

– Vi får ikke besøk av noen forfattere denne gangen, men har lagt opp til at de besøkende kan få ta med seg sine bøker og byttelåne med andre hvis de vil det, sier Sara Pihl, som er en av de ansvarlige på Vaskeriet.

Vaskeriet Kulturhus har nylig feiret sin ettårsdag, og er et frivillig initiativ fra noen leseglade, trivelige jenter. De ville gi andre muligheten til å treffe litteraturinteresserte på en felles og strukturert måte.
–Selvfølgelig kommer vi ikke utenom noen litteraturtips denne gangen heller, men det oppfordres til at de besøkende selv tar med seg favorittboken sin, forteller Pihl.

Gammelt ble nytt
De pusset opp et gammelt vaskeri på østkanten i Oslo, og klistret opp plakater og delte ut flyers for å vise hva de kunne by på.
Og noe å by på det har de. Etter besøk av mange kjente og store forfattere som Anne Holt, Trude Teige og Tove Nilsen, skal det hele starte litt mykt nå første gangen.
Forfatteren inviteres, og det arrangeres et bokbad. Det blir anledning til å stille spørsmål, etter en grundig innledning fra Pihl.
Hun er den leseglade, kunnskapsrike leseren, som gjerne stiller kritiske og morsomme spørsmål, som forfatteren ønsker og svare på.

– Vi har faste gjester, og denne gangen skal vi arrangere en quiz for de fremmøtte slik at vi kan gjøre oss litt klare til det som møter oss utover høsten, sier Pihl.

Den neste forfatteren som gjester Vaskeriet er bokdebutanten Gunn Marit Nisja. Hun har skrevet boken<< Naken i hijab>>. Boken gikk rett på bestselgerlisten, og denne blir presentert av forfatteren selv, 12 oktober på Vaskeriet kulturhus.

Det blir bevertning fra jentene selv, og bøkene blir gjennomgått grundig fra de fremmøtte.Det er også åpent for å stille forfatteren spørsmål, hvis det er ønskelig.

–Her blir det anledning til det meste, og vi vil veldig gjerne treffe flere leseglade mennesker her på Vaskeriet Kulturhus, avslutter Sara Pihl.

Stengt for kommentarer.