Rockefeller for andre gang

13. september 2011 11:35 av Ingrid Marie Olsen 

8. oktober inntar Honningbarna konserthallen for andre gang.

Kristiansand-bandet Honningbarna fikk sitt gjennombrudd da de vant P3’s Urørt-konkurranse tidligere i år. Ikke lenge etter var de på «alles» munn etter by:Larm, da de holdt konsert for en fullsatt Rockefeller. De seks unge herrene er mellom 18 og 20 år, og med rock på pur kristiansanddialekt har de turnert rundt i både Norge og utlandet i hele sommer. Debutalbumet “La alarmane gå”, fikk terningkast fem i VG. Honningbarna er et rockeband med sterke meninger som de formidler gjennom musikken. De er ikke redd for å mene noe. Fra ungdommens perspektiv synger de om det uforståelige voksensamfunnet. Selv om det ikke er så lett å høre hva de synger når de står på scenen og synger med et engasjement og raseri som bare ungdom kan inneha. Kanskje nettopp det er grunnen til at de er like populær i blant annet Danmark.

«Barna» har sin egen fanklubb, og sjefen i fanklubben har tatovert inn Honningbarna-logoen på armen. Det har for øvrig to av bandmedlemmene også, etter et veddemål.

–      I et intervju første året vi spilte på Hove-scenen at ble vi spurt om hvor vi var om ett år. Da sa en i bandet at vi hadde spilt på Roskilde og gitt ut album. Jeg og Anders (Eikås, trommis) vedda i mot, og sa vi skulle tatovere logoen på armen om det ble slik. Så nå har vi tatovert oss da, sier gitarist i Honningbarna, Christoffer Trædal (19).

Trædal er smånervøs i forkant av sin andre spillejobb i Rockefeller.

–      ­Sist vi spilte var under By:Larm. Da var det stappfullt. Nå har vi booket en så stor konsertarena alene. Det er skummelt. Dersom det blir halvfullt blir jeg fornøyd, men kommer det 200 mennesker er det kjipt, sier gitaristen.

Bandet har mange yngre fans også, men i Rockefeller er det 18-års aldersgrense. Det kan sette litt begrensninger for besøkstallet.

–      Jeg har ikke turt og sjekket hvor mange billetter vi har solgt. Men jeg gleder meg kjempemasse uansett. Og så er jeg nervøs da. Som resten av bandet, forteller Trædal.

Honningbarna har skrevet en ny sang etter debutalbumet, og det er en til på gang. Det vil si to nye låter på scenen første lørdagen i oktober. Rockegutta heter som følger;mEdvard Valberg (vokal og cello), Christoffer Trædal (gitar), Fredrik Justnes (gitar), Lars Emmelthun (bass), Mathias Johansson (orgel) og Anders Eikås (trommer).

Stengt for kommentarer.