Petter Carlsen til Herr Nilsen

6. september 2011 0:09 av Julia Renate Ingebrigtsen 

Tirsdag 13. september inviterer Petter Carlsen til konsert i Oslo. Denne gangen på Herr Nilsen, og med flere gjesteartiser på programmet.
— Det blir en intimkonsert. I og med at jeg har flere musikere med meg, blir det ganske stor variasjon på arrangeringene. Det er jo fortsatt jeg som synger, og jeg synger med den stemmen jeg har, så det blir jo mine sanger, sier Petter Carlsen til Norgesnytt.

32-åringen fra Alta begynner å få en god fartstid i bransjen, og har to plater på samvittigheten. På den siste platen medvirket Unni Wilhelmsen, og det er ikke fritt for at kanskje hun dukker opp på konserten i Oslo også, kan Petter fortelle.

Foto: Øystein E. Hermstad

For øvrig er det i all hovedsak musikere som har medvirket på altaværingens plater som skal spille sammen med ham på jazzklubben Herr Nilsen. I tillegg skal artisten Kristian Park varme opp tidligere på kvelden.

— Det blir en koselig og uhøytidelig konsert, sier Carlsen.

Publikum kan forvente låter fra begge albumene, i tillegg til at han vurderer å spille noe nytt materiale i tillegg.

Treffer bredt
Selv mener han at musikken hans treffer bredt – alt fra tenåringer til pensjonister dukker opp på konsertene hans. Carlsen høstet strålende kritikker da han i sommer spilte på Bukta-festivalen i Tromsø. Hvorfor musikken hans tilsynelatende kan spilles både på små jazzklubber og store festivalescener, synes han er vanskelig å gi noe klart svar på.

— Den er jo ganske drømmende og atmosfærisk. Men jeg vet ikke, sier han, og legger til at kritikkene fra i sommer var en opptur og et fint minne.

I tillegg til konserten i Oslo, skal Carlsen gjøre fire konserter i Finnmark denne uken, sammen med tidligere nevnte Unni Wilhelmsen. Han skal også gjøre noen skolekonserter utover høsten.

Carlsen ser frem til konserten i Oslo.

- Det er artig å musisere litt!

Stengt for kommentarer.