Utforsker filmmusikkens magi

5. september 2011 23:53 av Elise Hellem Ratvik 

En film kan løftes til nye høyder ved hjelp av musikk, og er et effektivt virkemiddel. Dette vil St. Laurentiuskoret i Lørenskog vise i sin nye forestilling.

Annet hvert år setter det snart 50 år gamle koret opp forestillinger med forskjellige tema, og for første gang er det filmmusikk som står på plakaten. Til stor glede for korets medlemmer som har ønsket dette en stund.

Tidligere har både operetter, musikaler, svensk og italiensk musikk vært tema, og tradisjon tro er det både sang, dans og drama publikum kan vente seg.

Vanskelig drømmejobb
Forestillingens regissører Hanne Remberg og Hege Christensen har hatt den store jobben med både å plukke ut sanger fra over 300 ønskede, og ikke minst finne riktige solister til hvert nummer. For det er et stort puslespill som skal gå opp når koret synger opp til fest.

– Vi mente selv vi fikk drømmejobben da vi ble bedt om å regissere denne forestillingen. Det er jo så my fin musikk å ta av, sier de to dirigentene.

Det har vist seg at det ikke var en større jobb en forventet, og det har også oppstått flere ”luksusproblemer” underveis.

– Da vi skulle finne solister ville hele to tredjedeler av koret på audition, og det er så mange flinke at det var en tøff jobb å velge.

Gjør alt selv
Korets forestillinger er kjent for å være godt gjennomførte, og alle involverte er hentet fra korets egne rekker. Dansere, koreografer, skuespillere og kostymefiksere er med og drar lasset. Mange har vært med lenge, noen helt siden den spede oppstarten, mens andre er nye.

Det er mange brikker som skal på plass før premieren, og selv om det har vært ukentlige øvelser siden januar, er det nå opptrapping i ukene før.

To dager i uka øves firstemte sanger, koreografi, uttrykk og dans inn, og det blir lange dager for medlemmene mellom 8 og 75 år.

– Alle har vist en stå-på-vilje som er helt unik, og da sier det seg jo selv til slutt at dette er selve drømmejobben, sier regissørene Remberg og Christensen.

Ny scene, ny start
Tidligere har de tradisjonsrike forestillingene blitt spilt på Lørenskog kulturhus Triaden, men etter at Lørenskog Hus reiste seg i våres (en åpning koret for øvrig var med og underholdt på. Journ.anm.) blir det premiere både på forestillingen og på ny scene. Øvelsene holdes også på ”Huset”, så St. Laurentiuskoret går inn i en ny tid.

Forestillingen som er døpt Let´s go to the movies har premiere fredag 23. september, og det spilles fire forestillinger på tre dager.

St. Laurentiuskoret øver før forestillingen i septemberHEKTISK: St. Laurentiuskoret øver flere ganger i uken før premieren.

Stengt for kommentarer.