Smaker av Norge

5. september 2011 22:54 av Marte Korsbrekke 

Norges eneste nasjonale matfestival Matstreif, arrangeres fredag 16. og lørdag 17. september på Rådhusplassen i Oslo.

Erfaring fra tidligere år tilsier at det blir mye mennesker begge disse dagene, sier Arne Rød, spesialrådgiver i Innovasjon Norge, som er arrangør av festivalen.

Matstreif er en sanselig opplevelsesfestival: Her kan du lukte, smake, spise, lære og ikke minst handle med deg lokale kvalitetsprodukter fra hele landet. Denne helgen fylles plassen av fristelser både for øye og gane. Over 80 utstillere, store og små matvareprodusenter fra hele landet disker opp med smaksopplevelser, informasjon og inspirasjon til alle besøkende

Her vil publikum kunne finne matprodukter fra hele norges land, fra Bondens marked, fra sjømatsiden, fra regional deltakelse, enkelt utstillere eller partnere av Matstreif. Vi anslår at det dreier seg om to til tre tusen forskjellige matprodukter, sier Rød.

Stor variasjon

Videre lover han et variert festivalprogram, alt fra sopp og ostekurs, til NM i sjømat og «Sjørøvermiddag» for barna. Det blir også kokkekamp for publikum, hvor deltakerne på forhånd har blitt rekruttert gjennom Facebook.

Både den vanlige forbrukeren og de spesielt matinteresserte skal kunne finne stimuli for ganen denne helgen, forteller Rød.

Den selverklærte matelskeren Elisabeth Solem (27) er en av mange som tenkt seg en tur til Matstreif de aktuelle dagene.

Jeg gleder meg til å ta med sønnen min på dette arrangementet, og både håper og tror at dette kommer til å bli en positiv opplevelse for oss begge.

Solem legger til at hun i utgangspunktet ikke er så interessert i å lage mat selv, men synes likevel det er kjekt med litt inspirasjon.

Nye festivaltilskudd

Nytt av året er at vi arrangerer Norgesmesterskap i Kjøttfag og Sjømat både fredag og lørdag. Her har vi finaler etter regionale uttak hvor det konkurreres i nedskjæringsteknikk og presentasjon av råvarer. En annen nyhet er at vi har fått vår egen stand hvor vi i samarbeid med Bryggeriforeningen presenterer mer enn 30 norske ølsorter fra norske mikrobryggerier, avslutter Rød.

Stengt for kommentarer.