Posten Dramatiske Selskab gjester Gregers

6. september 2011 16:43 av Hilde Demroen 

Fra norske postfolk til irske trubadurer. Posten Dramatiske Selskab (P.D.S.) viser at de kan levere noe annet enn brev, reklame og regninger. Norske og irske viser står på programmet når postfolkene inviterer til fest.

GOD STEMNING: Fra bakgården til Tante Gerda i sommer. Her nyter publikum låten Molly Malone. Fra venstre på scenen: Ole-Jørgen Jensen, Fred Rune Jacobsen og Terje Demroen. ( Niels Henrik Abel var på ferie da P.D.S. hadde konsert.) (FOTO: Hilde Demroen.)

P. D. S. holder gratiskonsert lørdag 19. november klokken 15.00. på Gregers som ligger i Hamar sentrum. Bandet består av Ole-Jørgen Jensen-sang, gitar, munnspill og trerader, Fred Rune Jakobsen-bass og kor, Terje Demroen-sang, gitar og munnspill og Niels Henrik Abel-sang og fløyte.
Startet med revy
P. D. S. har underholdt siden 1989. Det startet med å underholde postfolk og det tok ikke lang tid før de stod på scenen i Hamar teater.
- Vi fikk hjelp av en instruktør i Hedmark teater, Harald Sætervold som gikk for oppgaven med en glød som man kan lete lenge etter, sier en av trubadurene Terje Demroen.
Tore Aspeggen blir også nevnt.
- Han dro sammen revyorkester som høstet mange lovord etter forestillingene, fortsetter Demroen.
Fra revy til irsk inspirert musikk
Det ble en stor utfordring for P. D. S. å fortsette med revyoppsetninger. Det krevde for mange scenearbeidere.
- Vi begynte så smått å underholde på puber rundt omkring i Hamar distriktet med historier, allsang og irsk inspirert musikk. Dette likte folk, sier Demroen.
Som en tradisjon reiser bandet hvert år til Irland for å få mer inspirasjon og de har også lokale konserter.
Stinn brakke
I sommer hadde P. D. S. konsert på Tante Gerda i Hamar. Det var en fullsatt bakgård med et ivrig publikum, i følge Demroen.
- Vi håper på en gjentagelse på Gregers og vi skal i hvert fall levere som sist. Vi koser oss på scenen og dette smitter selvsagt over på publikum, sier en ivrig Demroen.
Han kan love at de spiller låtene Molly Malone, Galway girl, The Fields of Athenry og andre kjente viser.

Stengt for kommentarer.