Viser bredden av Oslos kulturliv

5. september 2011 18:40 av Linn Skulstad 

Fredag 16.september går Oslo Kulturnatt av stabelen. Det Norske solistkor er en av mange som bidrar og byr på intime konsertopplevelser.

– Det er en intens og flott opplevelse, og en sterk opplevelse. Responsen fra publikum er latter og gråt. Vi føler vi kommer tett innpå publikum, og de kommer tett på oss. Det er givende, sier Svein Korshamn i Det Norske solistkor.

Korshamn har vært sanger i Det Norske solistkor i mer enn ti år. Sammen med tre andre solister holder han intimkonsert i en campingvogn, og publikum får velge sangene.

– Standardmessig synger vi to sanger per konsert. Publikum får velge fra menyen , og sangene er fra ulike sjangre som pop, klassisk, romantisk eller nasjonal romantisk, sier Korshamn.

Skape oppmerksomhet
I anledning 60 års jubileet deres i fjor inngikk Det Norske solistkor i mars 2010 en avtale med Emerio Event, tidligere kjent som Emerio og GC Event, om å finne en ny måte for dem å markedsføre seg på.

Med hjelp fra event byrået og tilskudd fra Sparebankstiftelsen, mottok de en oransje campingvogn som fikk navnet Live Jukebox. I denne campingvognen reiste de rundt for å dele gode musikkopplevelser til et nysgjerrig publikum.

– I markering av jubileet ville vi gjøre en artig greie som ville skape litt oppmerksomhet. I år har vi blant annet hatt Jukeboxen på Norwegian Wood, Miniøya og Risør Kammermusikkfestival, forteller Øystein Strand, daglig leder i Det Norske solistkor.

Selv om campingvognen i seg selv er en liten arena å stå på, har det ikke vært et hinder for konsertopplevelsene.

– Vi har sitteplasser til åtte, men vi har faktisk hatt 25 stykker på det meste der inne. Det blir trangt om plassene, men da er det bare til å lene seg tilbake, lukke øynene og nyte musikken, legger Korshamn til.

I denne campingvognen holder Det Norske solistkor intimkonsert på Stortorvet 16.spetember. (Foto: Linn T Skulstad)

Viktig arena
Det er Oslo kommune ved Kulturetaten som står bak Oslo kulturnatt, i samarbeid med byens offentlige og private institusjoner.

Målsettingen for Oslo kulturnatt er å gi byens befolkning og tilreisende en prøvesmak av det kulturelle mangfoldet. Strand er veldig positiv til det.

– Det er et kjempefint tiltak, og det er en viktig og morsom arena å bruke Jukeboxen i. Det er gøy at vi kan bidra på et slikt arrangement, sier Strand.

Kulturnatten er en årlig tradisjon og et fast tilbud til byens befolkning. I år er det 7. gang den arrangeres, og det er første gang Det Norske solistkor deltar.

Stengt for kommentarer.