India for dine føtter

5. september 2011 14:36 av Jørgen Skaug Jensen 

Det er niende gangen Bollywood festivalen arrangeres. Indiske filmer, dans og musikk er med på å gi oss et innblikk i en annen kultur.

Årets arrangement finner sted i Lørenskog Hus. Det varer en hel uke fra fredag 2. september til og med fredag 9. september.

-          Hele festivalen er tilrettelagt for det norske publikum. Programmet trykkes på både norsk og engelsk. Det er også lett fortalte handlinger som gjør det enkelt å følge med, sier festivalsjef, Nasrullah Quereshi.

Fokuset under årets utgave er æresdrap og ekstremisme. Det vil være seminarer, workshop og også muligheter for å lære seg Bollywood dans. Det koster 100 kr å registrere seg, utover det er alt gratis.

Quereshi legger vekt på at India er en sterk nasjon internasjonalt.

-          India er en stor nasjon i Asia og et knutepunkt for mange kulturer. Spesielt når det kommer til musikk og film. Bollywood er en monsterindustri. Vi ønsker å gi et bilde av dette også i Norge, sier han.

Den indiske Kill Bill
Quereshi sammenligner en av filmene som har premiere i løpet av uka, med den amerikanske storfilmen Kill Bill. En gruppe sterke kvinnelige personligheter i den indiske byen Bombay, tar loven i egne hender. Ikke ulikt måten Uma Thurman står frem på i Quentin Tarantinos, Kill Bill.

-          Shabri er det indiske svaret på Kill Bill. Filmen handler om kvinnelige gangstere. Det er en skikkelig actionfylt film med mye fart og spenning. Vi har noe for enhver smak.  Jeg oppfordrer alle til å ta turen i løpet av uka og oppleve noe nytt og annerledes, sier Quereshi.

Leder for Lørenskog Kulturhus, Ola Beskow, er stolt av å ha arrangementet i sin lekegrind. Han peker på viktigheten av et slikt arrangement i en flerkulturell kommune.

-          Det er kjempeviktig for oss. Lørenskog er den tredje største kommunen i Norge når det kommer til prosentandel på innvandrere. Det er viktig for oss å ha et bredt utvalg og vi ønsker å inkludere alle, sier han.

Beskow forteller videre at de bidrar til at festivalen går rundt. Selv er han en gammel traver i Bollywood gamet og skal innom også i år.

Vi samarbeider godt og gir dem gode priser og mye gratis. Du kan si at vi støtter initiativet aktivt. Jeg skal på festivalen og gleder meg. Bollywood filmer er stas, sier Beskow.

Stengt for kommentarer.