Sparker høsten i gang

4. september 2011 22:09 av Hallvard Kolltveit 

Til helgen arrangeres fotballarrangementet Jutul-treffet for 28. gang på Skui i Bærum. Her får de yngste boltre seg fritt, nesten helt uten forventninger om pokaler og prestasjoner.

Til helgen sparkes Jutul-treffet i gang på Skui i Bærum. Illustrasjonsfoto: Hallvard Kolltveit

– Dette er et flott arrangement for de minste fotballspillerne våre, forteller Steinar Corneliussen.

Corneliussen har selv en sønn som skal spille i cupen som arrangeres på Skuibanen 3-4. september. Han kan fortelle at det vanker stor spilleglede blant guttene på laget.

– De har gledet seg til dette i lengre periode nå. Særlig har guttungen min snakket konstant om dette de siste 2 ukene. Det er noe spesielt med cuper her til lands, det husker jeg også fra min egen ungdom. Alt fra vaffellukten til de gjørmete banene.

Jutul-treffen bli i år arrangert for 28 gang på banene på Skui i Bærum. Etter Norway Cup er dette et av de største fotballarrangementene her til lands, med godt over 300 påmeldte lag hvert eneste år. I år har det blitt spilt fotball 27-28. august og det avsluttes nå til helgen, 3-4. September, med lag fra årsklassene 2001 og 2002.

– Guttene våre gleder seg mest til å spille kamper, og de har lyst til å vinne kampene de skal spille. Samtidig er det viktig som foreldre å minne på at fotball på dette nivået først og fremst skal være gøy. Derfor er det viktig at alle får spille og at man koser seg med spillet.

Frivillig for femte gang
Slike arrangement krever mye av folk rundt klubben og blant de frivillige er Steffan Krydsby som skal jobbe på cupen for femte gang.

– Dette blir min femte gang på Jutulcupen som frivillig. Noe av grunnen til at jeg kommer tilbake er nok den tilhørligheten jeg har til klubben. Man jobber med mange hyggelige og flinke folk og det er morsomt å skulle stelle i stand til et slikt arrangement. Samtidig er det en fin mulighet til å smugspise vaffler og kaker, forteller Krydsby.

Han har selv spilt cupen mange ganger som barn, og har i de senere årene engasjert seg i klubben på flere forskjellige måter.

– I Bærum har vi Jutulcupen og Kalvøyacupen som de to store fotballarrangementene. Disse er forbeholdt de yngste, og man må vel til Norway Cup for å finne fotballcuper hvor juniorlag kan stille.

Og selv om været ikke skulle være det beste, håper Krydsby allikevel at folk tar turen.

– Dette er et arrangement hvor lokalsamfunnet kan samles. Jeg håper selvfølgelig på sol, men hvis det blir regn, får vi håpe spillet på banene varmer, ler Krydsby.

Stengt for kommentarer.