Lisa Williams til Oslo Konserthus

4. september 2011 21:35 av Zara Meljan 

Den berømte klarsynte returnerer til Norge for å skape kontakt mellom de levende og de mindre levende.

– Jeg er så spent, det er bare to uker til min turné i Norge og Sverige, deler Williams med sine Facebook-fans.

Hun er et kjent klarsynt medium, som hevder å kunne snakke med avdøde mennesker.  Nordmenn vil kjenne henne igjen fra TV-programmet ”Lisa Williams – Livet blant de døde”. Hun har også skrevet bøker og har et eget radioshow, for å å fra TV-programmet “r et eget radioshow. hver. Alle utsolgte. nevne noen av hennes prosjekter.

– Jeg er så glad for å være på vei tilbake til Norge. For et vakkert land og jeg må si at menneskene er utrolige! Jeg elsker dem og de er bare så vennlige og varme, skriver hun på bloggen sin.

Populær i Norge
Ifølge Gunnar Christensen fra ildsjelen.no, er 72.000 av Lisas 162.000 Facebook-fans norske, et tall ikke langt unna 50 prosent. Man kan godt lure på hvorfor det overnaturlige er så populært i Norge.

Hun er å se i Oslo konserthus, 17. og 18. september – begge datoene er utsolgte. I fjor ble hennes norgesbesøk filmet, og kunne ses på TV-skjermen. Da møtte hun kun opp i tre byer – Oslo, Bergen, Trondheim – med to dager hver. Alle utsolgte. Flere kjente norske fjes møtte opp for å se henne, blant disse Norges egne klarsynte, Gro-Helen. Etter å ha imponert, er hun nå tilbake med flere datoer. 12 for å være presis.

Tro det eller ei
Det har, ikke overraskende, vært snakk om hun virkelig har krefter utenom det vanlige eller ikke. Også på norske onlineforum har debatten funnet sted. Et av stedene flere har delt sine tanker på er paranormal.no, der Williams har tidligere blitt nevnt under den beskjedne tittelen ”Lisa Williams – bedrageren”.

Brukeren under navnet “Kimbara”, skriver følgende.

–      Lisa Williams driver med noe mentalister har gjort i over et århundre; cold reading. Det er en metode som går ut på å rett og slett spørre folkene hun “leser” om informasjon. De gir henne altså informasjon uten at de selv er klar over det..

”Kimbara” snakker om en metode der vedkommende spør deg spørsmål, for så å gjette seg frem til fakta basert på din reaksjon.

Men ”Kimbara” ser ikke bort ifra at det finnes motargumenter. Et eksempel brukeren selv har tatt frem, stammer fra ”Metodisten”:

–      Det er ingenting som tyder på att Lisa Williams er en løgner, skriver “Metodisten.

–       Tvert om så ligger poenget i hennes suksess og oppmerksomhet i att hun nettopp er veldig troverdig. Hva hun gjør lar seg ikke late som på turne i hele verden i show etter show der hun møter og leverer fakta og private opplysninger til hundrevis av folk.

Argumentene fra begge sider fortsetter og fortsetter,  men, som sagt, du tror det ikke før du får se det.
(FOTO: Zara Meljan TEKST: Lisa Williams returnerer til Oslo Konserthus for andre gang.)

Stengt for kommentarer.