The Thing

4. september 2011 19:47 av Anne Melsom Bjerke 

Paranoiaen er løs – og den kan være hva som helst! Hvor som helst!

Tittel: The Thing
Regi: Mattihjs van Heijningen jr.
Sjanger: skrekk/ sci-fi
Hovedskuespillere: Mary Elizabeth Winstead og Joel Edgerton, Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff og Jørgen Langhelle.
Tid: 103 minutter

Hva gjør du når den beinharde og ubarmhjertige naturen ikke lenger er det eneste du har å frykte?

I oktober kan du få med deg en såkalt makeover av John Carpenters, The Thing fra 1982.
Filmens handling utspiller seg i snø- ørkenen Antarktis, og utenom været som kjent er ustabilt, kaldt og ubarmhjertig, aner de fred og ingen fare. Kate Lloyd ( Mary Elizabeth Winstead) følger et norsk forskningsteam ute i Antarktis, som har snublet over noe høyst uvanlig. Ute på det som skulle være et vanlig oppdrag , sender radaren beskjeder om at noe ligger begravd under dem. Flere meter under det massive snødekket skjuler det seg noe som viser seg å være restene av et romskip. Og det er ikke forlatt! Men hvem og hva klarer å overleve under forhold som disse? Svaret? Er verre enn de noen gang ville tørre å håpe på. Flere kjente norske og amerikanske fjes dukker opp i denne sci-fi/skrekkfilmen og sammen må de jobbe sammen for å redde seg selv, om de kan.

The Thing har premiere i oktober. Foto: Anne Melsom Bjerke

Flere er positive
Flere fan-sider på nettet vitner om en stor interesse for filmen, men hvordan mottakelsen blir her i Norge, kan først fastslås etter premieredatoen. Allikevel virket folk generelt positive til filmen da Norgesnytts utsendte tok turen til utvalgte kinoer rundt om på Østlandet. – Jeg har sett traileren flere ganger, og jeg håper selve filmen holder et like høyt nivå. Jeg gleder meg til oktober, forteller Lars Engen. – Filmen spiller på mange elementer som har potensiale til å sende kuldegysninger nedover ryggen på selv de mest hardbarkede.

For helt ærlig, hva er det som ikke er skremmende med et iskaldt snødekket område så langt øyet rekker? Uten tilgang på øyeblikkelig hjelp, og følelsen av at noe ukjent som kan ta form som hva som helst, når som helst, jakter på deg. Her blandes flere sjangere, og ikke minst skuespillere fra både Norge og det amerikanske kontinent, noe som kan bidra til å øke interessen, og filmens potensiale. I høstmørket kan det vel ikke bli bedre enn med en film i nettopp denne sjangeren. Oktober er rett rundt hjørnet. La oss håpe for ressigørens skyld at filmen The Thing, står til forventningene. Mattihjs van Heijningen junior er tross alt ikke ny i gamet, da han står for regien av filmen, Dawn of the dead. Klarer du ikke vente til oktober, kan du se trailer her. Kilden Kino.

Stengt for kommentarer.