Snoop Dogg til Oslo Spektrum 14. Oktober

4. september 2011 18:45 av Camilla Jorddal 

Hovedstaden er igjen klar for å ta imot en hip hop legende som har live-kunnskapene i sin hule hånd.

14. oktober entrer ingen ringere enn Snoop Dogg scenen i Oslo Spektrum, med sin «Get Wet Tour». Det er tre år siden sist han sto i et utsolgt Oslo Spektrum.
«Med høyrehånd godt rundt bling-mikrofonen, hadde Snoop Dogg publikum i sin hule venstre hånd.», skrev Gabrielle Graatrud, musikkanmelder hos Aftenposten, den gang.

Line Hansen er en av mange Snoop Dogg fans som gleder seg til konserten. Hun var også til stede for tre år siden.
– Han er en grunnlegger for Gansta-rap og har en helt egen formidslingsevne. Konserten hans i 2008 var en helt spesiell opplevelse, så da jeg fikk høre at han skulle komme tilbake i år var det en selvfølge at jeg skulle på denne konserten også, forteller hun.

Snoop Dogg, født Calvin Broadus fra California, er i dag en av de store legendene innen hip hop oppvokst på Long Beach. Han har i løpet av sin karriere vunnet mange priser og er elsket både som rapper, skuespiller og produsent. Etter å ha bidratt på Dr. Dre’s legendariske «The Chronic» platedebuterte Snoop Dogg med «Doggystyle» i 1993. «Doggystyle» gikk til topps på Billboard lista og regnes i dag som en klassiker.

- I 1993 var jeg alt for liten til å høre på musikken til Snoop, men i ettertid har jeg slukt alt som er. Kall meg gjerne blodfan, sier Hansen.

Snoop Dogg er i en egen klasse når det kommer til å kommunisere med sine fans gjennom sosiale medier. I år har millioner fulgt med på skapelsen av «Doggumentary» gjennom nettopp sosiale medier. Dette er hans 11. studioalbum, som kom ut tidligere i år. Førstesingelen «Wet» har gått verden rundt, mens David Guetta-remixen har toppet hitlistene i mange land.
- Konsertene til Snoop er alltid en tight hitparade og han er en av de få rap-artistene som mestrer live-formatet til det fulle. Sist han spilte i Spektrum var det fullstendig utsolgt. Nå er han mer aktuell enn på lenge og jeg vet det er mange som gleder seg til han kommer tilbake, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Sould på deres hjemmesider.

Atomic Soul står også for oppvarmingen til konsert med gruppe fra egen stall. Det er Oslo-gutta Vincent Dery og Nico Sereba i Envy har navnet sitt på konsertplakat. De vant i sommer verdens største live-konkurranse for usignerte band – Emergenza.

Stengt for kommentarer.