The Jezabels til Oslo

4. september 2011 15:42 av Nina Bjordal 

Gruppen bak Imsdal-reklamens sommerhit skal få indie-rock til å renne som friskt kildevann inn i publikums ører når de 25.september spiller i hovedstaden.

- Det jeg liker best med «The Jezabels» er at de har en helt særegen sound som rørte ved noe i både mage- og hjerteregionen med en gang jeg hørte dem, sier den ivrige Jezabels-fansen Rannveig Windingstad.

Hun er en av dem som tidlig oppdaget bandet og har uten tvil tenkt å stille opp når gruppa deler sin musikk med Oslo.

- Jeg gleder meg mest til å høre «Disco Biscuit Love». Selv om de har mange andre gode låter, var det den jeg først forelsket meg i. Jeg kan høre den gang på gang uten å bli lei.

Windingstad var ikke i tvil om at det var noe spesielt ved bandet første gang hun ble kjent med musikken deres.

- De skiller seg fra mange andre nye band ved at de har et helt egen sound. Musikken deres får meg til å føle noe. Den er fengende, men samtidig dyster, sier hun.

«The Jezabels» har av mange blitt sammenlignet med «Florence and the Machine». Windingstad mener de kan sammenlignes med band som også den eldre garde kan relatere seg til.

- På mange måter minner de meg om den musikalske æraen jeg liker best, nemlig sent 70- og tidlig 80-tallet, med band som «Siouxsie and the Banshees» og «The Cure».

Hun har tenkt til å dra med seg samboeren sin, til tross for at han ikke er stort til konsertmenneske. I og med at bandet ikke er relativt kjent enda, er hun spent på hva slags publikum som møter opp.

- Jeg ser for meg en blanding av hipstere på 20 år og gamlinger som meg. Det vil si folk på 30 år og oppover som har alt av «The Cure» og «The Smiths» i hylla hjemme.

Med tre EP-plater bak seg, slipper bandet debutplate senere i år. Windingstad legger ikke skjul på at hun gleder seg enormt

- De har levert tre veldig sterke EP-er hittil. Det virker som om de har klare kunstneriske og musikalske ambisjoner.

Hun er heller ikke redd at «The Jezabels» skal havne i den samme debut-fella som mange andre band.

- Noen band blåser ut alt de har av originalitet og energi på den første plata, og så går det bare nedover derfra. De tre EP-ene til «The Jezabels» tyder derimot på at de har mye å gå på, avslutter Windingstad.

Stengt for kommentarer.