Bredbent, lettbent valgvake

3. september 2011 20:31 av Håvard Ruud 

For andre valg på rad skal guttene i Radioresepsjonen ha valgvakesending på valgnatten 12. september.

- Vi skal sitte i studio og følge med på TV-sendinger på NRK og TV2, hvor de ekte ekspertene er, og holde lytterne oppdatert på hvordan det går med valget. Samtidig som vi lufter tanker om hva som er best for Norge, sier programleder i Radioresepsjonen, Steinar Sagen.

Ved stortingsvalget i 2009, hadde Radioresepsjonen sin første valgvakesending på NRK P3. Og ved kommune- og fylkestingvalget i år skal de gjenta suksessen. Fra klokken 22:00 12. september og fram til klokken blir 01 skal brødrene Tore (30) og Steinar Sagen (36), sammen med Bjarte Tjøstheim (44) sitte i studio og gi deg en alternativ og underholdende valgsending.

- Vårt valgflesk er at vi lover lytterne en bredbeint, men også lettbeint valgvake. Vi skal ta imot spørsmål fra publikum i spalten ”Valgkasse”. Også skal vi spille vår egen musikk. Vi har ikke planlagt alt helt i detalj ennå, det er jo tross alt over en uke til vi skal ha sendinga, forteller Steinar.

Lillebror Tore forteller at han kommer til å ta med seg den beste musikken fra de ti beste fireår, og advarer mot jentediscoen til storebroren sin. I singelbunken til Bjarte Tjøstheim vil det være mest musikk fra 70-tallet.

Vanskelig med lokalvalg
Ifølge storebror Sagen byr det på større utfordringer å holde en valgvakesending som dekker lokalvalg, enn stortingsvalg.

- Det som gjør det vanskeligere med et lokalvalg er jo at det blir så fragmentert. Også er det jo ikke så innmari spennende som et stortingsvalg heller. Hvem som blir ordfører på Utsira (kommunen i Norge med færrest innbyggere. Jour.anm.) er ikke så veldig interessant for folk flest, sier Steinar.

Som veldig mange har gjort allerede, har resepsjonistene testet NRKs ”valgomat”, og fått uventede resultater. Tore Sagen, Steinars bror, fikk som resultat at han bør stemme på Pensjonistpartiet, eller Det Liberale Folkeparti. Mens Bjarte Tjøstheim fikk Senterpartiet, og Steinar fikk Venstre.

- Jeg tullestemte på Pensjonistpartiet og hadde tullemeninger da jeg stemte ved skolevalg, men kanskje var det ikke så veldig tullete likevel, funderer Tore.

Steinar oppfordrer til å ikke følge valgomaten blindt, men heller følge sin indre valgomat. Alle tre har bestemt seg for hva de skal stemme, men ingen av dem skal følge valgomatens råd.

- Jeg tror kanskje at vi kommer til å stemme på tre forskjellige partier i år, sier Tjøstheim.

Bedre veier og lyntrikk
Resepsjonistene har alle hver sine saker som er viktige for dem når de skal gå til valgurnene om en drøy uke. Radioresepsjonens eldste medlem, Bjarte Tjøstheim, ønsker seg mest bedre veier i bydelen Thorsov, der han bor. Hans noe yngre kollega har litt andre prioriteringer.

- Skolene må få stoler som det går an å stable, også vil jeg ha lyntrikk, eller høyhastighetstrikk som det kanskje heter, i sentrum. Den bør kjøre mellom 320 og 350 kilometer i timen, og ha færre stopp enn trikken har i dag, sier Tore Sagen.

Steinar er enig med lillebroren sin i at det bør satses stort på kollektivtrafikken i Oslo.

- Kollektivtrafikk er veldig viktig. Jeg håper at Oslo kommune satser kollektivt, og utvider tilbudet, slik at vi som kjører bil får bedre plass i gatene, sier Steinar.

Stengt for kommentarer.