Pusher virkeligheten

3. september 2011 14:15 av Marte Borg 

En spektakulær og levende dokumentar om en av nåtidens mest originale kunstnere og personligheter

På Oslo s henger et av Pushwagners store kunstverk (Foto: Marte Borg)

– Det er ikke sant, men det er en god historie, har Pushwagner (Terje Brofoss) tidligere uttalt om dokumentaren om sitt eget liv.

Regissørene Even Benestad og August B. Hanssen er mennene bak denne vitale og interessante dokumentarfilmen om Hariton Pushwagner som har premiere på Klingenberg kino 2. september.

Dokumentarfilmskaperne Benestad og Hanssen har fulgt Pushwagner gjennom de tre siste årene. Det har medført i sterke samtaler og utagerende diskusjoner noe som gjenspeiler seg i filmen. I en av scenene går Pushwagner til fysisk angrep på regissøren Even Benestad. Dokumentaren går forbi Terje Brofoss og vi blir mest av alt kjent med hans alter ego, kunstnermyten Harison Pushwagner.

Filmmusikken er komponert av elektroniske og moderne Ugress. Noe som gjør filmen dynamisk. Musikken er med på å skape et emosjonelt og sterkere inntrykk av bildene i filmen slik at filmopplevelsen blir fullstendig.

Fornøyde tilhengere
Pushwagner entusiasten Tor Arne Njaamo var en av noen heldige som fikk sjansen til å entre førpremieren mandag 29. august på Klingenberg kino.
– Jeg syntes filmen var utrolig god. Dette på grunn av at Pushwagner ble fremvist slik som jeg hadde forventet. Som en eksentrisk mann som lever livet like theres no tomorrow, forklarer Njaamo.
Njaamo fikk æren av å sitte kun et par plasser bortenfor Pushwagner på førpremieren.
– Han oppførte seg akkurat slik han gjorde i dokumentaren. En unik liten skrulle som ikke helt klarer å sitte i ro, sier Njaamo.
Men om denne dokumentaren blir en kino-hit er Njaamo litt usikker på.
– Det er ikke alle som har hørt om Pushwagner eller som faktisk liker kunsten hans. Men for dem som setter pris på han og alt han har gjort for kunstner-Norge, blir dette en utrolig filmopplevelse.
Njaamo ble spesielt imponert over en av sekvens i filmen.
– I en av scenene står Pushwagner foran den store kunstveggen på Rådhuset i Oslo. Plutselig forandres kunstveggen til et gigantisk Pushwagner-verk. Utrolig fascinerende, uttaler Njaamo.

Marte Ophus Skjeggerud var også en av de som hadde sikret seg billett til førpremieren.
– Det mest fascinerende med denne karusellen av en dokumentar var diskusjonen om hvem som egentlig har kontroll over regien. Det kom tydelig frem at Pushwagner er en mann som vet hvordan han vil ha det.

Stengt for kommentarer.