Lite resurser

9. juni 2011 2:27 av Suzana Lovric 

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon, hadde onsdag 04.05.2011 en pressekonferanse for journalist elever ved Norges Kreative fagskole.

Stølen har i lang tid vært en del av politiet og i dag så er han stasjonssjef ved Grønland politistasjon i Oslo.
Han vil gjøre det som skal til for å oppnå et trygt hjem for barn og unge, slik at det blir mindre ungdomskriminalitet i Oslos gater og at de blir trygge.

- Politiet har ikke resurser nok til å ta alle gjerningsmennene, sier Stølen.

Han er enig i at han tidligere har sagt at politiets høyeste prioritering er å jobbe etter en helhetlig og langsiktig strategi som strekker seg ut året 2013, og bekjempelsen av Oslos åpne rusmiljøer er et av disse. Stølen sier også at politiet ikke vil klare dette om ikke alle samarbeider når det kommer til helsevesen, politikere, media og diverse andre.

- Vi har 15 til 20 pågripelser hver dag, 165 dager i året, forteller Stølen.

Han forteller oss også at 6 av 10 pågripelser er personer som ikke er norske statsborger. Og at det er for lite varetekt og fengselsplasser som dermed fører det til at flere slippes ut etter noen få dager, fordi det ikke er plass til dem alle.

Politiets resurser går også mye til å bekjempe fyll og vold i helgene, slik at de får mindre tid til å prioritere de større sakene som narkotika, barn og unge, vold og lignende.

Stengt for kommentarer.