Kom tilbake med ny kampvilje.

2. februar 2009 14:12 av Inger Lise Walle 

Dopingsaken til Tony Andrè Hansen og Camiro er historie. I helgen var han og hesten klare for å vise hva de er gode for!

aeg

Vinneren Piet Raijmakers Jr. og hesten Van Shijndel's Lys Platiere

- Det er godt å være tilbake, forteller Hansen på pressekonferansen søndag.

Banen var virkelig av den vanskelige arten, og i starten så det ut til at det ikke skulle bli noen omhopping i det hele tatt. Den ene etter den andre røk ut, enten på grunn av riv, eller tidsfeil.

Nederlandske Raijmakers jr. ble den første feilfrie, deretter gikk også tyske Jan Sprehe klare.

Til slutt kom ekvipasjen hele heste-norge hadde ventet på, comebacket, Tony Andrè Hansen og Camiro, og da de også gikk feilfrie, var det duket for en spennende omhopping.

I en klasse med så mange toppekvipasjer, er ikke akkurat vanlig med så få i omhopping, noe som kanskje gjorde den enda mer intens.

Raijmakers jr. var først ut, og med høyt tempo og krappe svinger kom han feilfritt i mål på tiden 34.63 sekunder. Deretter var det Sprehe, som var mer forsiktig, og med noe mindre tempo og rundere svinger, kom han i mål to sekunder etter nederlenderen.

Sist ut var Hansen og Camiro, og de gikk for seirer. Ett etter ett spratt de over hindrene. Publikum fulgte nøye med, og holdt pusten så og si gjennom hele løypa. Da Camiro sneiet en bom gikk det et høyt, samstemt hikst fra tilskuerne, men heldigvis ble bommen liggende. Likevel var det ikke raskt nok.

Det er ingen tvil om at duoen tilhører verdenseliten. På brunstad leverte de to feilfrie omganger i klassen Ocean Trewlers Grand Prix på Brunstad. Dessverre havnet han og hesten 1,5 sekunder bak Piet Raijmakers Jr. og Van Shijndel’s Lys Platiere, og endte derfor på en andre plass.

Men ekvipasjens største fan, i følge henne selv, syntes likevel de er verdens beste.

- De beviser hvor mye de ønsker å være best, og hvor gjerne de ønsker å glemme OL-hendelsen. Det jeg liker med Tony Andrè Hansen er at han alltid går for seier, uansett hvor harde konkurrentene er, eller hvor hard banen er, forteller en stolt Tina Sørensen (14), som også syntes en andre plass er mer en godt nok.

- Jeg prøvde å vinne, men det holdt ikke til seier, enda. Camiro er en stor hest, og ikke så rask. Men jeg er veldig glad for andreplass, og ikke minst for den entusiasmen som publikum viser. Det betyr mye for meg, forteller en meget fornøyd Tony Andrè Hansen, som med denne plasseringen også tok med seg verdifulle poeng på verdensrankingen, og 60 000 kroner i pengepremie.

Dette er nok bare starten for den norske ekvipasjen, det neste på agendaen blir verdenscupen i Göteborg om tre uker, der Hansen lover mer action. Han er tilbake.

 

Comments

En kommentar to “Kom tilbake med ny kampvilje.”
  1. Merete sier:

    Ja, endelig. Synd han ikke tok gull, men han kan jo ikke det hver gang, eller hva;)