Et realt Mageplask

30. mars 2011 16:44 av Vegard F. Brøndbo 

Mageplask er et Trondheimsband på tur oppover. De har i sin korte periode som band allerede rukket å varme opp for Kvelertak og spilt på Trondheim Calling Live.

Foto: Vegard F. Brøndbo

Mageplask er et band med en stadig voksende tilhengerskare. De har siden oppstarten i mai 2010 allerede rukket å spille på Trondheim Calling og varmet opp for Kvelertak. På en restaurant på fasjonable Solsiden i Trondheim sitter vi med vokalist i Mageplask, Christopher Iversen. Vi håper på å lære mer om dette oppadgående bandet.

Tung-pop på norsk
- Til de som ikke kjenner dere, hvem er Mageplask?

- Mageplask er et band som består av fem medlemmer fra hennholdsvis Trondheim, Kristiansund, Lillehammer, og to fra Bergen. Vi er kompiser som fant ut at vi skulle starte et band. Vi hadde full besetning fra mai i fjor. Vi spiller ”tung-pop” på norsk.

- Dere har tidligere i vinter opptrådt på Trondheim Calling Live, hvordan gikk det?

Christopher smiler, tenker seg litt om før han svarer med et stort engasjement.

- Det gikk veldig bra. Det var mye folk og en sinnsykt god stemning. Vi trodde det skulle bli lite folk da vi satt og spiste middag to timer før konserten. Konserten var på utescenen og været var helt forferdelig. Det snødde og blåste, men da konserten startet var det heldigvis oppholdsvær. Selve spillinga gikk også knirkefritt.

Norske tekster
Praten er løs og ledig. Det er lett å intervjue en som tydeligvis brenner for det han holder på med. Vi lurer på hvorfor de har valgt å skrive tekstene sine på norsk.

- Det er noe vi ikke har reflektert så mye rundt. Da jeg var på første øving spurte jeg om jeg måtte synge på norsk siden bandnavnet var på norsk. Så det er bare tilfeldig at vi skriver tekstene på morsmålet. Det er dog litt vanskeligere å skrive tekster på norsk. Du blir litt mer naken når du skriver på ditt eget morsmål, du kan ikke gjemme deg bak strofer som ”O’yeah ” og ”baby” hele tiden.

Adressa burde innvolvere seg mer
- Trondheim Calling Live fokuserer på og ha med band som er i opprykksposisjon fra å markere seg lokalt til å kunne hevde seg videre regionalt og nasjonalt. Er Trondheim Calling et fint utstillingsvindu for artister?

- Tiltak som Trondheim Calling er veldig bra! Nye band får vise seg fram, og kjente band får også muligheten til å vise seg for et nytt publikum. Men jeg synes at Adresseavisa burde innvolvere seg mer. Det eneste de skrev om Trondheim Calling var at brannalarmen gikk på en av konsertene. Jeg føler at de burde gi arrangement som Trondheim Calling mye mer oppmerksomhet.

Foto: Vegard F. Brøndbo

Vil lage en skive
På scenen er han brølende og litt fryktinngytende, men ansikt til ansikt er Christopher en rolig og reflektert fyr som det er lett å prate med.

- Hvilke ambisjoner har dere for bandet?

- Det er så mye som har skjedd etter at vi hadde vår første konsert, og det er flere og flere som begynner å legge merke til oss. Så vi har egentlig ikke rukket å tenke på hvilke ambisjoner vi har som band. Vi har veldig lyst til å få ferdig en skive og spille mest mulig konserter. Rett og slett få så mye ut av en hobby som mulig.

Kult med Kvelertak
- Dere har nylig vært i Ålesund og Volda og varmet opp for et av fjorårets store nykommere innenfor norsk musikk, Kvelertak. Hvordan var det?

- Det var jævlig artig! De trekker mye folk, og da får vi også vist oss frem for mange publikumere. Det var veldig god stemning på begge konsertene, og det var faktisk første gang at vi hadde en spillejobb utenfor Trondheim.

Det er tydelig at Mageplask var fornøyd med å få varme opp for en av fjorårets store nykommere innenfor norsk musikk.

- Hvordan fikk dere denne spillejobben?

- Det var gitaristen vår som hadde sendt en mail til Kvelertak og spurt om vi kunne få varme opp for dem. Og de har tydeligvis sjekket oss ut, for vi fikk jo jobben. Det var kult gjort av Kvelertak.

Hard, tung og catchy
- På urørt siden deres står det at: “Mageplask gir tung-pop til folket. Nøkkelord er riffing og sint vokal på norsk, men musikken lar seg vanskelig beskrive som noe annet enn å stupe fra ti-meteren og lande på magen.” Skal det gjøre litt vondt å høre på Mageplask?

- Mageplask er i og for seg et ganske uskyldig navn. Det skal være litt vondt men samtidig litt mykt, noe du kanskje også forventer når du stuper fra ti-meteren. Musikken vår skal være litt hard og tung men samtidig litt catchy. Den skal være litt ”godond” å høre på.

- Hvor er dere om fem år?

- Vi håper at vi har gitt ut en plate, og kanskje hatt noen konserter i utlandet. Det er faktisk noe vi tenker på å prøve oss på i høst.  Sier Christopher med et stort smil rundt munnen.

- Til slutt. Har dere mange spillejobber fremover?

- Vi har noen. Vi hadde en spillejobb på Rockheim i februar. Senere skal vi til Bergen og Oslo. Og i april skal vi spille på Studentersamfudet her i Trondheim. Og vi jobber stadig med å skaffe oss flere spillejobber.

Stengt for kommentarer.