Den 20. påska foran skjermen

30. mars 2011 16:24 av Andreas Trygstad 

Påskeferie: 5200 ungdommer, 5200 datamaskiner, 300 frivillige ildsjeler. The Gathering 2011 blir det 20. arrangementet i rekken og populariteten øker.

- Det som gjør The Gathering så spesielt er kanskje at 5000 svette nerder samles hver påske og at de utenforstående ikke skjønner hvorfor, ler Thomas Østraat(21) som reiser ned til Vikingskipet for femte gang med vennene Stian Magnussen(23) og Merethe Larsen(22) .
Thomas og vennene har gjort seg noen tanker om at arrangementet er 20-årsjubilant og håper det blir kake.
-Det blir jo litt stas med det 20. arrangementet på rad. Det at de har klart å avholde et slikt arrangement i Norge over så mange år er imponerende. Jeg håper de stiller med kake!

En opplevelse for livet
- Det er det sosiale aspektet som gjør det så stort. Vi har jo møtt mange av de  som vi har møtt i spill i virkeligheten. Det er bare så stor stas, smiler Thomas.
det er jo stor stas!
Merethe har følgende melding til nye deltakere:
-Det er virkelig noe å oppleve, og når man først drar dit, vil man tilbake.
Sitte på dataen kan man jo gjøre hjemme, men det er litt sjarm og gjøre det på TG!
Noen siste ord om hvorfor dere drar til Vikingskipet?
-Folkene, stemningen. En knall opplevelse! Synet når de slukker lyset inni skipet er Ganske “epic” avslutter Stian.

Muliggjøres av frivillige
- TG er et arrangement som nå arrangeres for 20. gang. Svaret på suksessen det har vært så langt er et stort knippe nøkkelpersoner og pådrivere som har gjort det til et meget veldrevet og populært arrangement, sier André Hals, som er en av driverne av arrangementet.
-Bak arrangementet står et crew på 300 ildsjeler som arbeider frivillig og kommer tilbake år etter år. I tillegg er det jo det å treffe likesinnede i et involverende miljø som er noe helt spesielt. Dette er noe vi tror de fleste deltakerne verdsetter uansett hvilken nisje innenfor dataverdenen de befinner seg i, legger Hals til.

Et kreativt område
- Akkurat hva som gjør TG attraktivt vil være individuelt fra deltaker til deltaker. Noen liker det stor spillmiljøet som følger med, konkurranser og det kreative miljøet som finnes hver påske på Hamar, sier Hals.
Etter at TGs ”kreative lounge” ble etablert har flere og flere valgt å kjøpe dedikerte biletter til dette området for å fokusere på kreativitet under TG.
- Flere av deltakerne er fagpersoner som fungerer som mentorer og gir tips og råd i ordnede omgivelser, legger han til.

-Bare en gang i året
De tre vennene er enige om at til tross for alle de positive sidene ved The Gathering er det desverre negative sider også.
- De forventer nok at folk som drar dit er oppegående nok til å være hygieniske, men så lenge de ikke henger å svetter over meg så får de gjøre som de vil, mener Merethe Larsen.
-Hvordan vil dere forsvare å sitte inne sammen med tusenvis av svette ungdommer fremfor å gå på ski på fjellet?
-Det handler vel egentlig bare om interesser tenker jeg. Kunne sikkert dratt på hytte en påske om det hadde vært et alternativ(at man har hytte), mener Thomas Østraat.
-Jeg velger heller å dra på TG siden det bare er en gang i året. Snø og appelsin har vi nok av fra før, ler Stian.

Effektivisert til det ytterste
Utover alt som er bra med TG, mener de tre ungdommene at innslippet er helt håpløst.
-Det virker som de er svært lite organisert på å få folk inn I skipet når det starter. Upraktisk og treigt system, mene Stian Østraat.
Andre Hals svarer til dette at han lurer på hvor lenge siden det er vedkommende deltok på TG og hva slags forslag de har til forbedring.
-I fjor påpekte flere av nøkkelpersonene I crewet at vi aldri har hatt en mer smertefri gjennomføring av innslippet og at vi nærmer oss et så effektivt innslipp som vi kan få til. Vi tror systemet vårt er så effektivt som det lar seg gjøre, avslutter Hals.

Fakta
• Første gang arrangert i 1992, Skedsmohallen i Oslo.
• Gikk på det tidspunktet under navnet ”The Crusaders”.
• Datatreff hvor ungdommer spiller såkalte ”multiplayer”spill mot hverandre over et nettverk.
• Verdens nest største data-party!
• Første gang arrangert i Vikingskipet i 1996, med 2500 deltakere.
• The Gathering 2010 oppnådde hele 5200 betalende gjester, og dette tallet forventes også i 2011.
• Kalles TG blant deltakerne.

Stengt for kommentarer.