Soul-popen seiret over fotballen

30. mars 2011 16:57 av Mathilde Torsøe 

Dina Misund (22) lovprises for låtskrivingen og sin nydelige stemme.  I januar viste hun seg fram på Trondheim Calling, og  i februar på by:Larm. Hennes største drøm er å leve av musikken, men hun kunne gjerne også endt opp som fotballproff.


Hvilke tre ord vil du beskrive deg selv med?

- Jeg er tålmodig, pålitelig og selvsikker. På en rar måte, legger Dina smilende til.

Hva er din største drøm?

- Det er uten tvil å leve av musikken. Musikken er for meg en form for terapi, og min måte å uttrykke meg på. Jeg er ikke så flink med ord, skjønner du. Musikken driver jeg mest med for min egen del, selv om jeg vil nå ut til så mange som mulig.

Hvor ser du deg selv om fem år?

- Om fem år håper jeg å ha gitt ut en plate til. Jeg håper også at jeg er en mye mer etablert artist, i førsteomgang i Norge. Etter at jeg har blitt kjent i Norge, står resten av verden for tur. Forhåpentligvis lever jeg av musikken.

Hvor er det mest sannsynlig å finne Dina Misund en sen lørdagskveld?

- Da er jeg gjerne hjemme på sofaen, sammen med en venninne. Eller jeg gjør noe annet sosialt. Jeg kan også befinne meg på fotballbanen, for jeg er en gammel fotballfanatiker, sier hun med et smil.
- Jeg har alltid vært mer glad i type ost- og vin kvelder enn festing. Likevel hender det jo at jeg drar ut på byen. Jeg har drevet med fotball siden jeg var seks år, og fotballen var ikke så lett å kombinere med mye festing. Jeg sluttet for to år siden, men jeg merker at vanen med å ikke feste så mye henger igjen.

Hvem ville du vært hvis du kunne vært en annen person?

- Oi, den var litt vanskelig, sier Dina før hun retter blikket ettertenksomt ut i lufta. – De første personene jeg kommer på er moren min, eller storesøstera mi. Forresten, å være en forfatter hadde vært fantastisk. Det virker utrolig spennende å ha en slik enorm fantasi og kreativitet som forfattere har.

Men vil du ikke som artist også si at du er kreativ?

- Jo, men det blir på en annen, enklere måte. Forfattere finner på helt nye, utrolig detaljrike historier med mange gode plott. Det er imponerende.

Foto: Mathilde Torsøe

Hva er det flaueste øyeblikket i ditt liv?

- Det var også et vanskelig spørsmål, sier Dina. I fjor skulle jeg holde en del konserter på Vestlandet i forbindelse med utgivelsen av debutplata mi. En kveld jeg spilte i Volda, fikk jeg utrolig vondt i hodet. Søstera mi gikk på antibiotikatabletter, og jeg endte opp med å forveksle hennes tabletter med hodepinetabletter. Jeg fikk raskt kjempeutslett på hele kroppen, og noe som lignet på svære kviser i ansiktet. Utslettet varte i tre- fire dager, akkurat de dagene jeg skulle være mye i medias søkelys. Veldig flaut å stille opp på så mange bilder da jeg så slik ut. Jeg kunne jo ikke akkurat si til dem; “Unnskyld, jeg ser egentlig ikke så fæl ut altså, jeg har bare tatt masse antibiotikatabletter uten grunn!” Dinas ansikt sprekker opp i ett smil i det hun forteller, som etter hvert går over i latter.

Hva er ditt favorittreisemål? Og hvorfor?

- Skiathos i Hellas. Mamma Mia-øya, vet du? Dit skal jeg i juni, og det ser utrolig vakkert ut der. Ellers synes jeg det er veldig fint i Norge, særlig i nord. Jeg er egentlig lite bereist, men jeg ser for meg at USA er kjempespennende.

Hva er det første du ser etter hos det motsatte kjønn?

- Utstråling, sier Dina raskt og sikkert. – Kanskje litt humør også, selv om det kanskje faller innunder utstråling. Utseende er ikke så viktig.

Hvilken filmskuespiller synes du er hottest?

Igjen tenker Dina seg om en stund, før hun svarer.- Jeg må si Josh Hartnett. Leonardo Dicaprio ser også veldig bra ut, selv om han begynner å dra på årene.

Hva provoserer deg?

- Å, det er så mye. Krig og urettferdighet. Alt ondt i verden. Folk som sutrer uten grunn er irriterende, fordi jeg ikke er en sånn type person selv. I alle fall liker jeg å tro at jeg ikke er det. Folk som ikke respekterer andre mennesker er også provoserende. Krigene i verden virker jo evigvarende. At folk ikke lærer! Kan de ikke heller bare sette seg ned og forsøke å løse ting med en samtale, i stedet for nok en gang begynne å krige? Engasjementet er tydelig både i stemmen og ansiktsuttrykket til Dina.
- Folk som kaster papir og søppel, spesielt ut av bilvinduer, provoserer også, tilføyer hun.

Hva er favorittutestedet ditt i Trondheim?

- Blæst, antakeligvis fordi jeg liker å dra på konserter. Jeg liker meg også godt på Brukbar og Cirkus.

Stengt for kommentarer.