Kompisprosjektet

25. mars 2011 16:16 av Erik Waatland 

Han ble Årets Kosmonaut i 2005, portrettert i Adresseavisen og spådd en stor fremtid. Selv vil han bare lage film. Men hvor er han nå, noen år senere?

Magnus Skatvold

Magnus Skatvold (24) i sitt kreative ess. Foto: Privat

- Jeg misliker personalansvar. Det er grunnen til at Spætt Media ikke har flere fastansatte, forteller Magnus Skatvold (24) fra Byåsen i Trondheim.

Magnus startet Spætt Media i 2005 etter han ble Årets Kosmonaut på den trønderske filmfestivalen Kosmorama. Sammen med kompisene Oskar og Daniel lagde de små reklamefilmer, med kamera de lånte fra Kulturenheten i Trøndelag.

- En av de første oppdragene vi gjorde var en reklame for Dora Bowling i en bakgate i sentrum. Vi hadde ikke peiling på hva vi holdte på med der vi spradet rundt i gatene med lånekamera. Vi fikk noen hundrelapper for flere titallstimer arbeid, smiler filmspiren nostalgisk.

- Hva er nytt med Spætt i 2011?

- Spættet måtte fornyes. Ny logo, hjemmeside og profileringsmateriell ble satt i produksjon. Jeg trengte å tenke mer helhetlig på firmaet mitt.

Utstillingsplass
- Du har flyttet inn i nye lokaler?

- Ja, i de gamle lokalene til Arbeideravisa på Folkets hus i Trondheim sentrum. En fantastisk utstillingsplass for Spætt. Faktisk viser jeg reklamefilmene mine både på kinolerretet og i kontorvinduet, forteller en entusiastisk Skatvold.

- Er du rik, Magnus?

- Nei, men jeg tenker nok på at Spætt Media har nådd langt. Fra 400,- kr i kommisjon på første prosjekt og nå det siste, for en stor mobilleverandør. Selv har jeg også leid meg ut til langt større filmproduksjoner.

Jobbe kreativt
- Hvor er kompisene dine?

- Begge de jeg startet Spætt med, bruker jeg aktivt i produksjonene mine. Visjonen min har alltid vært å involvere de riktige folkene, uten at de er fast ansatt. På den måten har jeg bedre fleksibilitet ovenfor oppdragsgiverne, forsetter Magnus.

Tjuefireåringen har hatt det travelt i årene etter Kosmonaut-prisen. Magnus står bak over 80 medieproduksjoner og de fleste har enten gått på kino eller TV. Selv skyr han økonomi og personalansvar.

- Jeg vil jobbe kreativt. Økonomi er for meg lite givende. Putt pengene på skjermen, ikke til administrasjon. Der andre firmaer bruker budsjettet på lønn, kan jeg hele tiden minimere utgiftene, så jeg får lagd mest mulig kvalitetsfilm.

Store baller
- Trondheim er ikke akkurat kjent for et stort filmmiljø. Er det nok å holde fingrene i?

- Ja, det er et lite produksjonsmiljø her. Derfor leier jeg ut Spætt Media til andre filmproduksjoner. Spætt lagde for eksempel bakfilmen til offroadfilmen Nord.

- Hva skal til for å lykkes?

- Man må både ha is i magen, en dæsj talent, litt flaks og store baller. Da kommer man langt, avslutter Magnus, som for tiden lager reklamefilm for Trøndertaxi.

Han ble Årets Kosmonaut i 05, portrettert i Adresseavisen og spådd en stor fremtid. Selv vil han bare lage film. Men hvor er han nå, noen år senere?

Stengt for kommentarer.