Anfield- Fotballens mekka

2. februar 2009 11:33 av Joakim Aasen 

Anfield. En av verdens mest kjente fotballstadioner. Med The Kop i spissen lager de elektrisk stemning, og fotballhymnen You`ll Never Walk Alone runger over stadion.Liverpool FC. Klubben har fostret spillere som Kenny Daglish, Kevin Keegan, Michael Owen og Steven Gerrard. Managere som Bill Shankly og Bob Paisley er legendariske. Klubben har  18 ligamesterskap, syv ganger FA-cup mestere og Serievinnercupen og Champions League mestere fem ganger. Englands mestvinnende klubb gjennom tidene.

Men siden siste seriemesterskap (89-90), har det vært store forandringer i klubben. Utenlandske managere har kommet inn i klubben, og resultatene i den hjemlige serien har latt vente på seg. Liverpool FC er ikke en klubb som samler på tredje og fjerdeplasser. Klubben har nå blitt kjøpt opp av to rike amerikanere, og planer om en ny fotballstadion er planlagt realisert i 2011. Noe som kan bety slutten på Anfield, en av verdens mest kjente fotballbaner.

En grønn, rektangulær gressplen på 100 X 69 meter. To lag, 22 spillere løper etter en hvit lærkule. 45000 tilskuere hoier og roper. Det er en sen mai kveld, Liverpool FC spiller mot Chelsea. Det er semifinale i Champions League, året er 2005. Det er spilt i fem minutter, Gerrard spiller ballen til Milan Baros som er i gjennom alene med Chelseas keeper Peter Chech. Keeperen er såvidt borti ballen, men den spretter fremdeles på vei mot målet og  The Kop. 45000 tusen med røde sympatier gisper, ut ifra intet dukker Luis Garcia opp. Banens minstemann rekker frem en tå, ballen nærmer seg nettmaskene.  Chelseas back William Gallas feier ballen unna. Det blir helt stille.

Luis Garcia rekker armene i været, det måtte være mål. Linjemannen markerer for skåring. Anfield eksploderer. The Kop bader i rødt. Det ble 1-0 til Liverpool. Liverpool gikk videre til Champions League finalen, der deProxy-Connection: keep-alive
Cache-Control: max-age=0

ant sin femte tittel. I etterdønningene ble det sagt at ballen aldri var inne. Noe de fleste med røde sympatier kan tilbakevise. Det var brølet fra verdens mest kjente fotballstadion som sugde ballen inn.

Stengt for kommentarer.