SV-politiker lovte gratis blowjob

2. mars 2011 11:05 av Linn Haugland 

Gateprostitusjonen i Norge har blitt kraftig redusert de siste årene, mens i Stavanger blomstrer den som aldri før. SU med Eirik Faret Sakariassen i toppen, arrangerte en  oppsiktsvekkende demonstrasjon utenfor kulturhuset i Stavanger.

« Me suge gratis » lyste det fra banneren midt på Arneageren, torsdags ettermiddag. Ved siden av de sosialistike ungdommene stod en støvsuger tydelig plassert. Poenget: Kampen mot prostitusjon og menneskehandel i Stavanger.

- Vi vil markerer vår avsky til åpen prostitusjon med demonstrasjonen. Vi må stille større krav til både politiet og lokale politikere for å forbedre situasjonen, sier Faret Sakariassen.

- En latterlig demonstrasjon
Eirik Faret Sakariassen, som ofte er omtalt i mediabildet, opplyste om demonstrasjonen på bloggen sin, med overskiften «Til alle horekunder: Gratis blowjobs i morgen!»

« I morgen har Stavanger SU aksjon i forhold til situasjonen i Stavanger når det kommer til kjøp av sex. Det må prioteres mer og flere ressurser må settes i verk for å stoppe prositusjon. Men dersom det er noen der ute som vil ha en gratis blowjob stiller Stavanger SU med støvsuger på Arneageren i morgen! »

Flere forbipasserende reagerte på protesten og gjorde narr av opplegget til SU. Poenget var forvirrende for publikumet, og ulike bemerkninger kom slengende.

- For en latterlig demonstrasjon.

- Kom og sug meg da!

Vulgært tema, vulgære former
Demonstrasjonen hadde en humoristisk tvist på et alvorlig tema, og et forsøk på å latterliggjøre horekunder – ikke de prostituerte. Målet var nettopp å få mest mulig oppmerksomhet, så ved å tilby forbipasserende en avsugning oppnådde SU-gjengen målet sitt.

– Dette er et vulgært tema, da kan vi bruke vulgære og utradisjonelle former for å sette søkelys på saken, påpeker Faret Sakarriassen.

Det ble også delt ut løpesedler under demonstrasjonen om krav til både politi og politikere.

- Vi vil blant annet at politikerne i Stavanger vedtar tiltak som gjør det vanskeligere å kjøpe sex, som å kutte ned busker og bedre belysning, forteller leder i Stavanger SU, Andreas Karoliussen.

– Vi er nå på et ekstremt punkt, og tallene for prostitusjon stiger. Disse kvinnene utsettes for menneskehandel og vi må gjøre mer for å ta bakmennene! Stavanger kan ikke bli frihavn for halliker og sexkjøpere, avslutter Faret Sakariassen.

Comments

En kommentar to “SV-politiker lovte gratis blowjob”
  1. Lisa Hansen Fotland sier:

    syns det e sykt at det øke her i byen. Men fint at det blir fokusert på det !