Kjemper for en barndom uten vold

1. mars 2011 16:38 av Lene Olsen Wold 

Etter å ha opplevd alle foreldres verste mareritt har Ada Sofie Austegard snudd en tragedie i sitt liv til  noe konstruktivt og meningsfullt.

- De som møter opp kan forvente seg et sterkt møte med dagens virkelighet angående vold og overgrep, sa leder for Stine Sofies Stiftelse, Ada Sofie Austegard.

- De vil også møte en foredragsholder med erfaring som få andre har. Jeg har snudd en tragedie i mitt liv til noe konstruktivt og meningsfullt. Det vil bli presentert med alvor og smil, sa hun videre.

Austegard og Stine Sofies Stiftelse stiller i forbindelse med UGÅ 2011 i Stavanger opp på Universitetet i Stavanger (UiS) for å holde foredrag om en barndom uten vold.

Mistet datteren
Stine Sofies Stiftelse ble etablert av Ada Sofies Austegard sammen med Bente Bergseth. Stiftelsen ble opprettet etter at datteren til Austegard, Stine Sofie, sammen med ei venninne, Lena, ble brutalt voldtatt og drept i det som er kjent som Baneheiadrapene i Kristiansand for 11 år siden.

Stiftelsen bekjemper voksnes vold og overgrep mot barn. Dette gjør de ved å forebygge og ta vare på barn som blir utsatt for vold og deres pårørende. Dette samtidig som de prøve å styrke rettssikkerheten gjennom å påvirke myndighetene.

- Virkeligheten av at alle som ønsker å oppnå noe kan klare det kun ved å ville det. Ingrediensene i et liv er oppturer og nedturer. Livskvaliteten består av de valgene en tar, sa Austegard.

Foredraget skjer 15. mars klokken 12.15 på UiS.

Stengt for kommentarer.