Ny rektor ved UiS valgt med rekordlav oppslutning

1. mars 2011 9:50 av Lisbeth Regine Mangen 

Det skulle to valgomganger til før Marit Boyesen ble valgt til Rektor ved UiS. Kun 1 av 20 studenter stemte ved valget.

Foto: gjengitt med tilatelse fra SmiS

Vil utvikle Stavanger som studentby
Studentengasjement er dessverre ikke noe Stavanger by er kjent for ennå. Dette viser seg i rektor-valget og i byens sentrum som stort sett er tomt for studenter.
Boyesen har selv påpekt et behov for å forbedre studentmiljøet i et nettmøte på aftenbladet.no:

- Vi må videreutvikle studiemiljøet på campus med aktivitestilbud og sosiale møtesteder, og ikke minst en studiekultur der mange vil ønske å bruke bibliotek, lesesaler og grupperom til arbeid med studiene. Møtested i sentrum er viktig, gjerne i form av et studenthus sier Boyesen

Den nyvalgte rektoren ved UiS ble stemt frem av en svært liten del av studentmassen ved UiS melder Stavanger aftenblad. Kun 5 prosent av studentene stemte i valget, men der var Boyesen overlegen Mikkelsen med hele 44 prosent mot Mikkelsens 25 prosent.

Rektorstillingen sto mot slutten av valget mellom Marit Boyesen og Aslaug Mikkelsen. Selv om ingen av de hadde nok stemmer til å få stillingen.
Valget foregikk i to omganger der kandidaten med færrest stemmer (Tor Hauken) ble strøket fra listen og andreprioritetsstemmene ble brukt på en av de resterende kandidatene.

Feil fokus i media
Universitetet i Stavanger har vært mye i media grunnet interne stridigheter rundt et direktørskifte denne vinteren. Dette har kanskje tatt noe av fokuset vekk fra valgkampen og latt studenter sitte igjen med for lite informasjon å ta av for å kunne ta et valg. Har det vært oppslag i media om UiS, har det dreid seg om direktørskiftet.

Foruten  noen korte presentasjoner av rektorkandidatene på campus og en debatt på Folken har en ikke hatt muliget til å bli kjent med de annet enn ved aktivt å søke informasjon.

Blanke ark
For Boyesen var muligens den avgjørende faktoren for seier i valgkampen å være ny. Blanke ark på et universitet som har hatt sine interne stridigheter.

Stengt for kommentarer.