Bilfri søndag skal gjennomføres

11. februar 2011 10:47 av Lene Olsen Wold 

For ett år siden foreslo varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) bilfri søndag i Stavanger. Etter gårsdagens møte i formannskapet ble ønsket hennes innfridd.

Det var store uenigheter mellom partiene, og ifølge Stavanger Aftenblad var temperaturen høy. Høyre og Venstre ga Ap og SV kraftig tyn for at de sammen med Frp gikk mot bilfri søndag som mest sannsynlig blir 4. september.

Høyre, Venstre, KrF og Sp var positive til forslaget og sørget for flertall. Frp, Ap og SV stemte mot.

Frp-retorikk
- Vi bør kunne komme fram til enigheter her, prøvde varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) seg, men Venstre og Høyre var allerede i gang med diskusjonen.

- Det er synd at Ap som et gammelt og stort miljøparti nå er på glideflukt inn i Frp-retorikk. Det er nesten som å høre Carl I. Hagen, sa Per A. Thorbjørnsen (V) i følge Aftenbladet.

Miljøpartiet SV
SVs gruppeleder Marcela Molina følte behov for å forklare hvorfor miljøpartiet SV var mot bilfri søndag. Hun forklarte at det hadde vært greiere om de kunne innføre en annen dag enn søndag, men fikk knapt komme til orde før Erlend Jordal (H) skjøt inn:

- SV er altså mot et miljøtiltak fordi det ikke virker nok, bare litt. Men det må da være bedre enn et forslag som bare virker litt enn noe som virker ingenting,  utbasunerte han.

Stengt for kommentarer.