Hvitt lys i enden av tunnelen

3. februar 2011 23:57 av Ingrid Marie Olsen 

Joachim Syvertsen (28), Morten Fredriksen (28) og Steffen Oftedal (26) startet med tomme hender. Nå har gutta fra Oslo finn.no og Vita på kundelisten.

– Det startet med meg og en kompis. Vi ville ha et studio til å produsere vårt eget foto- og filmmateriale. Deretter ble Morten og en venn med på ideen, så Steffen og hans venn. Plutselig satt vi i Studioet, som vi kalte det den gang, forteller Syvertsen.

For halvannet år siden flyttet de inn i lokalene i Borggata 7 på Grønland. Ideen var å bruke studioet til egenproduksjon, men kompisgjengen fant etter hvert ut at det ikke var innbringende nok.

– Det så ut som et høl i bakken, og da var det bare å hive seg rundt og begynne på oppussinga. Vi kunne ikke leie ut lokaler i den tilstanden. Vi begynte oppussinga i november 2009, og jobbet så og si døgnet rundt til 1. februar 2010.

De endret navn til White Light Studios. Det var Steffen Oftedal sitt forslag. Navnet er inspirert av sangen White Light/White Heat av Velvet Underground. Dessuten har hvitt lys mye med fotofaget å gjøre.

Leier ut
Fredriksen driver med film, Oftedal er fotograf og Syvertsen tar bilder. Han vil ikke kalle seg selv fotograf. De tre unge mennene har egen regnskapsfører til å holde styr på økonomien.

– Leik Andre Butenschøn har kommet inn som styreleder og styrer med økonomidelen, da han har erfaring fra å drive bedrifter fra tidligere.

Et hjemmesnekret sminkespeil, á la Moulin Rouge

Studioet er totalt tre etasjer. Et stort studio, et som er litt mindre, kontorer, sminkerom, kjøkken og alt annet som hører med. De leier ut til blant annet fotograferinger og filmproduksjoner. Det er et par DJ-er som leier deler av lokalet, det er eget rom til å bygge rekvisitter og det mangler ikke på visjoner og fremtidsplaner.

– Vi skal lage flere kontorer, eget retusjeringsrom og andre etasje skal en vakker dag bli et galleri slæsj hangout-sted. Vi vil at folk skal komme hit og se hva vi driver med, sier Syvertsen.

I disse dager øker både husleie og andre utgifter jevnlig. Da er det om og gjøre å øke markedsføringen i takt med utgifter. Syvertsen poengterer at det ikke er penger det er snakk om. De vil ikke tjene noe på dette, men deres visjon er å overleve så lenge de bidrar til kultur-Norge.

–  Vi forsøker å være en smeltedigel og et samlingssted for unge, kreative mennesker innenfor ulike kunstformer. Ved dette gir vi unge folk en mulighet til å komme seg opp og frem, uten nødvendigvis å ha de store budsjettene.

Gode idéer
De markedsfører seg gjennom blant annet bloggen, hjemmesiden, Facebook og gjennom å invitere managements og produsenter til å ta en titt i studioet, slik at de får se hva de har å tilby og hvordan studioet ser ut. Når det gjelder alt rundt en produksjon har White Light muligheten til å bistå i alle leddene, fordi de har et nettverk innen bransjen.

– Folk her i studio kan sette kundene i kontakt med de og det de eventuelt måtte trenge, så får de ta seg av resten. Vi kan og tilby oss selv som fotografer, filmskapere, regissører og produsenter, men dette er noe som skjer svært sjelden, forteller Steffen Oftedal.

Av kunder folk kjenner til har de blant annet hatt Finn.no, Nycomed og Vita. Tomme Tønner har spilt inn en scene i studioet, og magasinet D2 har skutt der, som det heter. Dette i tillegg til de mindre kundene.

Mellom miksebord og 60000 LP-plater holder DJ-ene til

At det kvalifiserer som et studio der folk kan skape noe på tvers av sine fagområder, er det ingen tvil om det. Syvertsen og Oftedal er, i følge dem, innom daglig. De vil at folk skal forbinde logoen, altså lynet, med nettopp deres studio.

– Vi vil gjerne at folk skal komme innom og se hva vi driver med, og samtidig kan vi snakke om en eventuell shoot hvor vi tar bilder av dem, familien og så videre. Grunnlaget er ideen, og vi støtter opp om gode ideer og vil gjerne hjelpe til med å få den ut i live. Rett og slett få bedre foto og film ut til folket, avslutter gutta i White Light Studios.

(Toppbilde: Foto: Ingrid Marie Olsen)

Stengt for kommentarer.