Vinterferien nærmer seg

3. februar 2011 23:57 av Hilde Demroen 

Mange lengter etter en velfortjent ferie. For noen frister det med snø og ski på bena og andre ønsker seg til varmere strøk.

- Vi er helt fullbooket i vinterferien, sier Nicklas Strømsvåg i Apollo, Oslo. Kanariøyene er et populært feriested for mange nordmenn, spesielt på vinteren. Egypt har vært et reisemål for flere av oss inntil nå. Vi har innstilt reiser dit på grunn av urolighetene. Flere nordmenn bestiller seg også turer til Thailand og Cuba. De reiser oftest en uke før vinterferien starter.

- Jeg forstår at flere av oss lengter til sol og varme på denne årstiden. Januar er en lang og kjedelig måned. Vinteren føles litt kortere hvis man får et avbrekk i sydelige strøk, avslutter Strømsvåg.

Skolefri

De fleste skoleelevene gleder seg til en uke fri. En av dem er Line Iversen Ekran som går på Elvebakken videregående skole.

- Jeg reiser til Sunndalsøra for å besøke farmor. Har nemlig fått nye ski og gleder meg til å ta de i bruk. Vinterferie og ski hører sammen.

Ellers skal Iversen Ekran være sammen med venner hjemme i storbyen.

- Det blir jentekvelder hos meg når jeg kommer hjem fra farmor. Og så kan det bli litt shopping, sier skoleeleven med et smil om munnen.

Barnefamilie

Familien Glaister fra Oslo, skal reise til Folldal for å besøke familie. De jobber som frilansere og har datteren, Emily på åtte år.

- Vi skal være der halve ferien. Det blir aking og skiturer, sier Camilla Glaister.

Siste del av vinterferien skal de tilbringe i Oslo. Datteren skal være på aktivitetsskolen, tidligere skole-fritids ordning. Emily gleder seg til det. De skal ut på skogturer, museum og de skal ha karneval. Aktivitetsskolen har oppe i hele vinterferien fra klokken halv åtte til halv fem.

- Perfekt for foreldre som er i jobb, avslutter Glaister.

(FOTO:Origo.no)

Stengt for kommentarer.