Blogger seg til seier

3. februar 2011 23:51 av Carina Hagen 

Norske bloggere har nå mulighet til å høste inn priser for deres arbeid innenfor bloggverdenen. Norges første Blog Awards går av stabelen 9. februar.

Det er magasinet Vixen som står bak den gjeve prisutdelingen på Folketeateret i Oslo, og arrangementet har dermed fått navnet Vixen Blog Awards. De nominerte tilhører forskjellige populære bloggkategorier.

– Alle sammen ble veldig stolte og glade på mine vegne, og gikk i gang med å stemme på meg med en gang, forteller Line Federley Kirkemo (18).

18 år gamle Line er nominert i kategorien "Årets beste Dagens Outfit-blogg". Foto: Line Federley Kirkemo

Hun ble nominert av søsteren, før en jury valgte henne til å gå videre som semifinalist – deretter var det opp til leserne å stemme henne videre. De skuffet ikke, og sikret henne en finaleplass. Hennes blogg Miangelito faller under kategorien ”Årets beste Dagens Outfit-blogg” sammen med tre andre finalister.

– Jeg valgte å opprette en blogg om dette emnet fordi jeg ønsket å dele min inspirasjon med andre og ha et sted hvor jeg kunne snakke om min interesse og kreativitet. Ikke alle jeg kjenner er like opptatt av klær og mote som det jeg er.

For Line er det helt naturlig å bruke tid på å sette sammen antrekk som ikke er som alle andres og som hun synes er fine. Hun liker å uttrykke seg gjennom klær, både etter hvordan hun føler seg og hvordan hun ønsker å føle seg.

– Man kan fremheve sine beste sider slik at man fort har det mye bedre med seg selv, forteller hun.

Hun tror showet på Folketeateret blir bra, og gleder seg til å pynte seg opp og se hva de andre nominerte har på seg.

Glad i sminke
En annen nominert som gleder seg stort til prisutdelingen er Ina Bekkedal (16) fra Lørenskog. Hennes blogg Beauty by Ina tilhører kategorien ”Årets makeupblogg”.

Ina er nominert til "Årets makeupblogg". Foto: Ina Bekkedal

Til tross for hennes unge alder, sminker hun allerede opp modeller på diverse photoshoots, og ble veldig overrasket da hun mottok nyheten om hennes deltagelse i Vixen Blog Awards.

– Jeg er helt vilt takknemlig! Jeg visste om konseptet, men ba aldri noen nominere meg. Det var en leser som fortalte meg at jeg var blant de ti semifinalistene, sier hun.

Som Line, er også Ina en kreativ person, og hun beskriver bloggen sin som et sted der hun samler arbeidet sitt. Beauty by Ina er relativt ny ettersom den ble opprettet høsten 2010, og hun forventet ikke å oppnå mange lesere. Hun vet derimot ikke om sminke er noe hun vil satse på i framtiden, til tross for den prestisje bloggkonseptet hennes har skaffet henne.

– Jeg har andre verdier i livet også som er viktigere for meg, men akkurat nå nyter jeg det og ser hvor det tar meg hen. Jeg jobber jo på en måte allerede med det kan man si, så det blir sikkert naturlig å utforske andre områder også.

Stengt for kommentarer.