Skuffet over SAS

3. februar 2011 23:36 av Julia Renate Ingebrigtsen 

Det kan bli en dyr og langvarig affære å opprette “Min side” hos SAS Eurobonus. Hvertfall hvis du mangler sikkerhetskoden din.

- Da jeg først ringte fikk jeg vite at jeg var nummer fjorten i køen. Jeg bestemte meg for å vente, da jeg trodde det ville gå raskt å få snakke med kundebehandler, forteller Astrid H. Hustoft (24).

Astrid H. Hustoft er skuffet over hvordan hun ble møtt av SAS Kundeservice. Foto: Gøran Hansen

Hustoft bestilte seg tur til New York med Eurobonus-kortet sitt tidligere denne måneden. Da hun ville opprette brukerprofil hos SAS Eurobonus for å få oversikt over poengene sine, fikk hun på nettsiden innstrukser om å ringe SAS kundeservice for å få tildelt en sikkerhetskode for innlogging.

En time og femtito minutter senere var ventetiden over. Telefonregningen ble på 330 kr.

- Skulle jeg gjort dette hver gang jeg skulle logge meg inn, hadde det blitt dyrt for meg. Jeg fikk heller ikke tilbud om å bli ringt opp når en kundebehandler ble ledig, sier hun.

Hustoft forteller at hun var på vei til trening da hun ringte kundeservice. Etter en times benkesliting i telefonkø, var det bare å skifte og dra hjem igjen.

- Jeg dro rett og slett på Elixia for å sitte i telefonkø, sier den frustrerte 24-åringen.

Lite behjelpelig
Da hun omsider fikk snakke med en kundebehandler, ble ikke opplevelsen noe bedre.

- Jeg følte meg bitt av. Jeg fikk en lite behjelpelig og sur dame på telefonen, forteller hun.

Hustoft ville i tillegg registrere at hun var glutenallergiker.

- Jeg spurte om hun kunne registrere det mens jeg snakket med henne, men da fikk jeg beskjed om at hun ikke kunne finne reisen min. Hun måtte ha reservasjonsnummeret mitt. Jeg forklarte at jeg satt i bilen på vei hjem, og om hun ikke kunne finne reisen på Eurobonus-kortet mitt? Jeg hadde jo gitt henne kortnummeret. Hun var ikke innstilt på å hjelpe meg i det hele tatt, sier Hustoft, tydelig oppgitt.

SAS beklager
Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen blir ikke glad over å høre om opplevelsen til SAS-kunden.

- Svaret er definitivt nei. Slik skal det ikke være, sier Johansen.

Informajonssjefen beklager på det sterkeste at Hustoft har måttet vente så lenge på å få hjelp, i tillegg til at hun blir møtt av en lite behjelpelig kundebehandler. Han foklarer at kunden skal få et valg om å bli ringt opp om ventetiden er lang.

- Dette høres veldig merkelig ut. Vi har hatt noen omlegginger, men jeg vet ikke om det kan ha noe med saken å gjøre. Jeg må undersøke hva som har skjedd. Det skal ikke være nødvendig å vente så lenge på å få snakke med kundeservice hos oss, sier han.

Full kompensasjon
Johansen vil på vegne av SAS gjøre det han kan for å rette opp inntrykket 24-åringen sitter igjen med av SAS kundeservice.

- Dette er vårt ansvar, og vi vil gjerne få kompensere for utgiftene hun har hatt som følge av dette, sier Johansen.

Over all forventning
- Ser man det. Så bra! Det var en kjempegod nyhet – over all forventning, sier en fornøyd Hustoft da hun får høre at pengene blir refundert.

Hun forklarer at i utgangspunktet har inntrykket av SAS alltid vært godt, og at det var derfor hun ble så skuffet over denne opplevelsen. Nå er imidlertid inntrykket rettet opp igjen.

- Dette var helt supert, avslutter hun.

Stengt for kommentarer.