Satset 50 kroner – vant 64 000

3. februar 2011 23:14 av Michelle Løken 

Etter åtte av åtte rette var Tone Helene Oskarsen sikker på at hun ikke kom til å få de to siste kampene riktig. Hun endte opp med en pott på 64 200 kroner.

- Jeg var på jobb da den ene kollegaen min skulle tippe, så hun lurte på om jeg ville tippe også. Det jeg ikke visste da jeg tippet, var at bare åtte av kampene gikk den dagen, mens de to siste gikk over de to neste dagene. Jeg trodde alle gikk samme dag, så det var ganske nervepirrende og måtte vente på de to neste kampene.

Ungjenta fra Eidsvoll visste ikke om hun skulle le eller gråte da hun så at alle kampene var rett. Hun var nødt til å ha ti av ti rette for å vinne, om hun hadde hatt en feil, ville hele potten gått tapt.

- Jeg følger jo litt med på fotball, så jeg kunne en del. Det var et par kamper jeg var helt sikker på, men noen var bare flaks. Jeg kan vel si at det var 50 prosent dyktighet og 50 prosent flaks. To av kampene vant jeg også på overtid, så det er vel der flaksen kom inn for fullt.

Fikk tips av venner
- Jeg snakket med flere av vennene mine som tipper, og de tipper vanligvis maks fire kamper på en kupong. Så det å ha ti av ti rette på en kupong ble høyt anerkjent blant dem. I tillegg til at jeg hadde oddsen helt imot meg på den ene kampen

Videre forteller hun at hun tror ikke at dette kommer til å føre til noe avhengighet.

- Dette var første gangen jeg tippet, så jeg tror ikke det kommer til å bli så mye mer. Det kan jo hende jeg tipper en femtilapp i ny og ne, men jeg kommer nok ikke til å utvikle noen spillavhengighet.

85 prosent vinner i løpet av en kamp
Magne Vikøren fra Norsk Tipping mener at det går todelt når man skal tippe på oddsen.

- I en fotballkamp kan alt skje, og utfallet er ikke lett å forutse, men en tar jo som regel hensyn til hvordan lagene har gjort det tidligere. Statistikk er en sentral del av tippingen, men, det baserer seg på flaks også.

Vikøren forteller at den teoretiske statistikken på vinnere innad langoddsen er på hele 85 prosent, på en kamp i snitt. Vikøren forteller videre at han selv ikke tror at dette vil skape noen spillavhengighet.

- Når noen vinner en stor sum første gangen, så kan det nok hende at de synes dette er morsomt og vil gjøre det igjen, men jeg tror ikke at det vil føre til noen avhengighet. Spillavhengighet er en medisinsk diagnose og det å spille et par ganger i ny og ne vil ikke utvikle noen avhengighet.

Stengt for kommentarer.