En reise vinverden rundt

3. februar 2011 23:15 av Marte Korsbrekke 

For første gang arrangeres Oslo Vinfestival på Aker Brygge i Oslo.

Denne helgen er det mer enn utsikten som trekker osloboere mot Aker Brygge og Tjuvholmen. Fra 3.-5. februar kan man bli med på en reise vinverden rundt.

– Vi håper på mange besøkende, og forhåndsbookingen til restaurantene tyder på suksess, forteller Tomas Oberg, senterdirektør på Aker Brygge.

Festivalprogrammet er varierende, fra champagnelunsj på Bølgen & Moi, «akevittbord med tilhørende kåseri» på Cafe Sorgenfri, til vinsmaking av 50 viner i ett og samme rom på D/S Louise.

Noe for alle og enhver
– Vi kan tilby 65 ulike arrangementer med fokus på vin gjennom vinmesser, foredrag og viner kombinert med herlige matopplevelser. Festivalen passer for alle som liker eller er nysgjerrig på vin. Om man bare er litt interessert eller lidenskapelig opptatt av vin, finnes det arrangementer som passer, sier Oberg.

Han forteller videre at arrangementene er fordelt over alle prisklasser, så ingen trenger å føle seg utenfor.

God stemning
Den selverklærte vinelskeren Martin Larsen (34) er en av mange som har planlagt en tur til Oslo Vinfestival denne helgen.

– Jeg har allerede sett meg ut et par arrangementer jeg ikke vil gå glipp av. Blant annet Rieslingfestivalen på Mr Bay restaurant, og ikke minst tapas med vinsmaking på Jacob Aall, sier han

Årlig arrangement

– Sammen med Oslo Ølfestival, som har sin lansering 6-8.oktober, skal disse to festivalene bli årlige arrangementer i regi av Aker Brygge og Tjuvholmen, avslutter  Oberg.

For mer informasjon: Oslo Vinfestivals hjemmeside

(Toppfoto:vindruer Foto:oslovinfestival.no)

Stengt for kommentarer.