Satser som aldri før

3. februar 2011 23:30 av Jørgen Skaug Jensen 

Det er ikke bare juleribba som skal bort. Nordmenn er blitt mer disiplinerte når det kommer til trening. Aldri før har så mange funnet veien til treningsstudio.

- Det er blitt større fokus på trening, helse og velvære. Folk liker å holde seg i fysisk form. Vi opplever en sterk vekst i antall nye medlemmer og merker at folk er mer treningsvillige enn før, sier PR- og kommunikasjonssjef i SATS, Lars-Einar Petterson

Han opplyser også om at dette ikke kun er et resultat av nyttårsforsetter og mye god mat i jula.

Økende interesse
- Det kommer jo hvert år en ivrig flokk på nyåret. Nå har vi enda flere besøk enn tidligere og det er ikke kun fordi folk har dårlig samvittighet etter jul. Vi har hatt en gradvis økning av medlemmer helt siden vi startet opp for 15 år siden. I dag er det om lag 600 000 nordmenn som trener på treningssenter. Slik var det ikke før, poengterer Petterson

Ruby Saigal jobber som resepsjonist på SATS Metro, hun sjekker daglig inn hundrevis av treningslystne.

Resepsjonist Ruby Saigal

- Trening hjelper for absolutt alt. Vi har alle slags mennesker her. Noen ønsker å gå ned i vekt mens andre vil gå opp. Enkelte trener for å få bedre psyke å slippe depresjoner og stress. Trening gir deg overskuddet i hverdagen, fastslår hun

Det er opprettet en hel haug med treningssenter overalt de siste årene og SATS har fått konkurranse. Det gjør at de hele tiden må fornye seg. Saigal er av den oppfatning at det ikke svekker SATS som ledende treningssenter i Skandinavia.

- Nei jeg tror det er bare sunt med litt valgmuligheter. På den måten kan vi vise at vi er best. I det siste har vi jo utviklet nye program som Zumba og Piloxing, det er veldig populært, sier Saigal

Moteriktig å trene
- Vi blir jo påvirket av omverdenen og får impulser utenifra. Spesielt er vi nordmenn flinke til å se til USA og lar oss inspirere av amerikanerne. Trening er på moten der borte og det biter vi oss merke i, forklarer hun

-Du kan tenke deg hysteriet rundt trening når vi må nekte 14-åringer inngang. Det er satt en 16års aldersgrense her hos oss, påpeker Saigal

Tommy Ensrud er en av de som har kastet seg på treningsbølgen på nyåret. Han er positiv til mosjon og trening, men vil ikke gå så langt som å si at han gjør det av moteriktige grunner.

Tommy Ensrud

- Jeg har vært litt slapp de siste årene. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra et studieår i Singapore og før det var jeg et år i USA. Jeg må innrømme at trening ikke var første prioritet mens jeg var ute på tur, forteller Ensrud

- Nå er jeg lysten på å komme i form å ta litt lettere på oppgaver i det daglige. Treningsstudio er helt klart et bra tilbud. Jeg vil absolutt ikke si at jeg trener fordi det er på moten. Noen venner av meg trener her og det gjorde at jeg valgte å prøve det ut. Det er enklere å komme i gang når man har folk rundt seg som gjør det samme, avslutter han

Toppfoto: Valfarter til SATS, fotograf: Jørgen S. Jensen

Stengt for kommentarer.