Starbucks åpner i Norge

3. februar 2011 21:02 av Thuva Johansen 

Den store kaffekjeden Starbucks kommer til norske butikker. Men det er ikke før om tre år du kan gå inn i en Starbucks-cafè og kjøpe din favorittkaffe.

- Dette er lykkens dag for mange av oss, i hvert fall for meg, skriver Hans-Einar Borgen på bloggen sin om møtet med gigantkjeden.

Hans-Einar og hans partner har blitt kontaktet av Starbucks igjennom PR-byrået Dinamo, for å hjelpe kjeden med promoteringen av iskaffen.

- Sammenlignet med de norske iskaffene fra Tine, var disse mye bedre og hadde mer kaffesmak. Faktisk bedre enn noen iskaffer man får fra en kaffebar. Vi kom frem til at det var Latten som smakte best, kommenterer de på prøvesmakingen.

Hopper ikke av glede
- Dette Starbucks-tullet er bare oppskrytt, de er fulle av sukker, det er derfor de smaker så godt, sier Tine Henriksen.

Henriksen forteller hun er veldig glad i kaffe, men den må helst være vanlig svart. Og det kan hun finne på hvilken som helst kaffebar.

- Jeg er litt sånn som liker å gå mot strømmen da, men skal ikke se bort i fra at dere ser meg snikende rundt et hjørne med en Starbucks iskaffe i hånden, smiler hun og går videre.

Maritha Svendsen fra Saltnes er en som ofte er ute og reiser, og hun er en av de som gleder seg veldig til Starbucks kommer til Norge.

- Jeg er overglad over at jeg kan kjøpe iskaffen allerede nå i butikken , dette er jo perfekt, sier Maritha.

Etablert om tre år
- Vi er godt kjent med det norske og skandinaviske markedet. Sannsynligheten er svært stor for at Starbucks blir etablert i Norge innen tre år, sier communications manager Carole Pucik ved Starbucks europeiske hovedkontor.

Dagens Næringsliv er avisen som først kunne gi oss nyheten om at Starbucks-iskaffe kommer i butikkene og at kjeden vil være etablert i Norge innen tre år. Kjeden har gjort markedsundersøkelser i det norske markedet, og har funnet ut at 75 prosent av befolkningen allerede kjenner til navnet.

Travle flyplasser og jernbanestasjoner vil bli de første som får sin Starbucks cafe, og deretter søke seg til Oslo sentrum.

Kjeden har 16.000 utsalg i over 50 land.

Stengt for kommentarer.