Hedrer norske bloggere

3. februar 2011 17:10 av Karoline Cecilie Lysø 

For første gang i år har motemagasinet Vixen og minMote.no samarbeidet for å hedre norske bloggere.  Den 9. februar skal motebransjen og bloggere møtes til en stor motegalla for å finne ut hvem som blir årets bloggere.

− Det føles helt uvirkelig og veldig rart at en jente fra en liten bygd i Nordland  blir nominert til noe slikt, og jeg hadde i allefall ikke trodd jeg skulle komme til finalen, sier en glad Barbro Andersen som med bloggen “Barkatt-barbro” er nominert til “årets moteblogg” i Vixen blog awards.

Inspirasjon
Andersen startet å blogge for nesten ti år siden, men bloggen hun i dag er kjent for startet hun for omtrent tre år tilbake.  Får knappe seks måneder siden flyttet hun til Oslo fordi hun følte mulighetene kom til å være større der. Med en finaleplass i Vixen blog awards kan det virke som om det stemte.

− Jeg blogger fordi det er spennende. Det er en unik måte å komme i kontakt med likesinnede mennesker fra hele verden på. I tillegg får jeg muligheter jeg ellers ikke ville fått, men først og fremst blogger jeg fordi det er morsomt.  Det er en fin måte å få utløp for kreativiteten min, forteller hun.

Andersen inspireres blant annet  av bilder, musikk og følelser.

− Jeg kan også inspirerses av været, bestemors strikketøy eller hvordan håret legger seg over ansiktet på kjærsten min. Hovedsakelig prøver jeg å finne inspirasjon i meg selv, i stedet for å se på, og kopiere andre.

Jantelov
Hun mener det er et fantastisk tiltak å hedre norske bloggere med en egen pris, men nominasjonen er ikke bare en dans på roser.

− Norge er fylt av kritiske mennesker og jantelov-tilhengere som liker å rakke ned på andre. Dette gjør at det å vinne en slik pris ikke nødvendigvis blir en like positiv opplevelse som man skulle ønske. Det er bra at bloggere får oppmerksomhet og fokus, men med dette fokuset kommer også alt det negative frem. Jeg mener uansett at det er at bra tiltak, og jeg er stolt av å være nominert.

Kategorier
Vixen blog awards er delt opp i åtte kategorier:

  • Årets gatemoteblogg
  • Årets makeupblogg
  • Årets inspirasjonsblogg
  • Beste dagens outfit-blogg
  • Årets moteblogg
  • Årets fotoblogg
  • Årets internasjonale blogg
  • Årets kjendisblogg

Fashionberry
Karoline Nilsen er kommet til finalen i kategorien “årets inspirasjonsblogg” med bloggen Fashionberry. Bloggen hennes er full av moteinspirasjon, og fotografier av de store moteikonene.

Nilsen startet Fashionberry for et år siden, og har siden inspirert mange moteglade nordmenn.

− Det er absolutt på tide at bloggere i Norge blir hedret med denne prisen. Blog awards har lenge vært stort i Sverige så det er kjempebra at Norge lærer litt av gode naboer.

Nilsen ser virkelig frem til den store motegallaen den 9. februar.

− Jeg har ganske store forventninger til kvelden. Jeg gleder meg masse til selve showet, men også til å se de flotte gjestene. Jeg er helt sikker på at det blir masse flotte antrekk å studere.

Hun har selvsagt sitt eget antrekk klar for kvelden.

− Jeg har bestilt en helt ny kjole på nettet fra Acne, og jeg har bestilt ett par fantastiske sko. Nå krysser jeg fingrene for at det skal komme i tide, avslutter en spent Nilsen.

(FOTO: Vixen blog awards, pressebilde.)

Stengt for kommentarer.