Kaizers sprenger grenser

2. februar 2011 23:05 av Julia Renate Ingebrigtsen 

Kaizers Orchestra slapp mandag sitt første album på to år. “Violeta, Violeta Vol 1″ er første album i trilogien som skal slippes i løpet av de neste to årene.

- Det er best å ri på den bølgen mens man er på den. Vi hadde ingen plan om å lage en trlilogi, vi bare så at vi hadde låter nok til flere enn én plate, sier Janove Ottesen, vokalist i Kaizers Orchestra.

Første del av trilogien kommer på samme tidspunkt som bandet feirer sitt 10-års jubileum. Selv om de har holdt på lenge, er det ingenting som tyder på at de er i ferd med å gå fri for inspirasjon. Spillegleden kan vanskelig skjules.

- Vi liker å sprenge grenser. Sålangt har vi hatt suksess med det, sier Ottesen.

Interessen for den nye albumet og den påfølgende trilogien har vært enorm. Mandag kunne fansen møte opp på Platekompaniet å få signert albumet av bandet selv. Flere hundre ivrige fans hadde møtt opp.

- Det var Michael Jackson-stemning, sier Ottesen spøkefullt.

Bandet har gjort seg opp noen meninger om hvorfor de har en slik trofast tilhengerskare.

- Vi er nok et livsstilsband. Musikken vår er annerledes enn alt annet. Man skal ikke undervurdere folk – alle vil ikke ha det samme, sier han.

Stine Strandum er fornøyd med signert CD og Vinyl. Foto: Nadja S. Halvari

Nå legger bandet ut på turné, som avsluttes med konsert i Oslo Spektrum. Det vil bli den største Kaizers-konserten noensinne.

- Det ser ut som det kan bli utsolgt også! Det lover godt, sier Ottesen entusiastisk.

Manisk etter Kaizers
Stine Strandum (21) fra Lillehammer har tatt turen til Oslo ene og alene for å få signert både CD- og vinylutgaven av albumet.

- Jeg er egentlig ikke noe musikkmenneske, men jeg hører manisk mye på Kaizers, sier Strandum.

Hun har ingen problemer med å finne grunner til hvorfor hun er så stor fan av stavangerbandet.

- Det er veldig annerledes. De bruker kule instrumenter. Mamma synes bare det er bråk, men jeg synes det er kjempekult, sier hun.

Hun er svært begeistret over trilogien.

- At de gjør det er enda en grunn til å elske Kaizers. Alt de gjør er så gjennomtenkt. For ikke å snakke om tekstuniverset Janove befinner seg i. Han har et fantastisk hode, sier en entusiastisk Strandum.

De særegne sangtekstene på albumet er det primært vokalisten selv som har skrevet. På tidligere album har han fått hjelp fra gitarist Geir Zahl. Denne gangen har han sittet alene med oppgaven. Han er ydmyk til rosen han får av fansen.

- Jeg har min stil på musikken og tekstskriving. Jeg liker å gjøre det som er annerledes. Jeg kunne ikke gjort det på noen annen måte, forklarer han.

Men selv ikke Ottesen surfer uten å falle. Han innrømmer at det stopper opp av og til, også hos ham.

- Det er vanskelig å skrive tekst. Det er ikke gjort i en håndsvending, sier Ottesen.

(Toppfoto: Kaizers Orchestra på platesignering i Oslo. Foto: Nadja S. Halvari)

Stengt for kommentarer.