Viser seg fram på by:Larm

2. februar 2011 22:50 av Elise Hellem Ratvik 

Siden årtusenskiftet har musikkindustrien gjennomgått store endringer, men bransjefestivalen by:Larm er fortsatt like populær.

- Selv om platesalget ikke er like stort som før, har artister fortsatt behov for å vise seg fram, sier Håkon Normann.

Som music manager i Nokia, en av by:Larms hovedsponsorer, har Normann stor tro på slike arrangementer.

For 13. året på rad arrangeres by:Larm, en festvial som blant annet gir lovende band en sjanse til å spille for bransjefolk.

- Band trenger fortsatt et apparat rundt seg for å lykkes i dag, kanskje mer enn før, fortsetter han.

Et bindeledd
By:Larm ble for første gang arrangert i 1998 i Trondheim, og formålet var å bli et bindeledd mellom små og store aktører i musikkbransjen. Derfor flyttet festivalen seg hvert år, og besøkte ulike, norske byer. De siste årene har arrangørene slått seg til ro i Oslo, mest for å nå ut til det internasjonale markedet.

Foruten konserter, er det også satt av tid til seminarer og konferanser, som gjør by:Larm til mer enn bare en festival. Det er Skandinavias største bransjetreff, og et samlingspunkt for både nye og mer etablerte artister og apparatet rundt disse.

- Dessuten tiltrekker by:Larm seg et attraktivt publikum. Festivalen arrangeres på vinteren, og det er gjerne genuint musikkintresserte folk som kommer for å sjekke ut nye band, sier Normann.

Tôg spiller to konserter under by:Larm i februar. Foto: simmersholm.net

Toger seg vei
- Det er en unik mulighet til å eksponere oss for presse og bransje som ikke har sett oss enda, og det betyr en god del, sier Marthe Aarseth og Lars Christian Olsen i bandet Tôg om å spille på by:Larm.

Stavangerbandet har holdt sammen i litt over ett år, og spiller noe som i følge bandmedlemmene kan beskrives som ”horrorhousepop”. Den første singelen, Sansen, ble mye spilt på norske radiokanaler i fjor, og bandet slapp nylig sin tredje singel Pusten fra.

Hva betyr det for dere som band å spille på by:Larm?

- Vi gleder oss til alle konsertene våre, vi. Dette blir jo mer festivalmayhem, og en del mer å gjøre for alle. Det betyr litt mer spenning og stress. Og dramatikk.

Debutplaten Drøm slippes 2. mai, og Tôg har store planer på gang. Foruten by:Larm, er de blant annet ett av 18 norske band som er plukket ut til å spille på den enorme festivalen South by Southwest i Texas, et lignende arrangement. Selv om de er relativt nye på markedet, er ikke selvtilliten noe å si på.

- Vi er jo ferske tidsmessig, og har ikke fått forpestet bybildet med ansiktene våre ennå. Men det kommer, forhåpentligvis etter by:Larm. I tillegg skal vi alt det andre vanlige. Erobre verden og sånn, avslutter Marthe og Lars Christian.

By:larm går av stabelen 17.-19. februar, og over hundre artister spiller på mer enn tjue forskjellige scener i Oslo.

Stengt for kommentarer.