Kampen mot rasisme fortsetter på Holmlia

2. februar 2011 17:27 av Linn Skulstad 

Holmlia Deichmanske bibliotek har holdt utstilling for å minnes Benjamin Hermansen, og lære andre om nulltoleranse for rasisme.

– Utstillingen er holdt for å formidle innhold, informasjon og kunnskap om det som skjedde med Benjamin. Den er til for å endre holdninger hos mennesker, sier Mette Helland Jahr, informasjonsansvarlig på biblioteket.

Utstillingen har pågått fra 4.-31.januar for å fortsette å opplyse om problemet.

– Vi må ikke slutte å tenke på dette. Det er en pågående kamp og viktig at vi synliggjør de problemene som omhandler rasisme, understreker Jahr.

”Hør’a”
Utstillingen ”Glem ikke – Benjamin 10 år etter!” har vist bøker, filmer, lydbøker og sitater fra boken ”Hør’a, 2003” som ble skrevet av Holmlia-ungdom etter drapet på sin venn.

Bok til inspirasjon: Boka «Hør’a» er en av inspirasjonskildene til utstillingen.Foto: Linn Skulstad

I tillegg har det pågått en underskriftskampanje for å hedre Benjamin. Målet med kampanjen var å slutte seg til ideen om anti-rasisme. Så langt er det 120 som har skrevet under, men biblioteket håper på flere.

Fikk penger
Biblioteket har vært en stor pådriver i det anti-rasistiske arbeidet i Oslo kommune, og i kjølvannet av drapet bevilget Antirasistisk senter 20 000  kroner til dem.

Pengene gikk til oppstarten av bibliotekets ARI-samling (Antirasistisk Informasjon) som inneholder litteratur, bøker, filmer og lydbøker med teamet rasisme, anti-rasisme og nynazisme.

– Biblioteket ønsket å gjøre noe spesielt, og er en viktig del av lokalmiljøet, derfor ønsket vi å støtte utstillingen, sier Mari Linløkken iAntirasistisksenter.

Kamp mot holdninger
Forholdet mellom ungdommen på Holmlia er bedre nå enn det var for ti år siden, mye takket være biblioteket.

Ikke nok med at de har holdt denne utstillingen, men kommer flere arrangementer i løpet av året for å hele tiden belyse teamene.

FLERE ARRANGEMENTER: Biblioteket vil ha flere arrangementer utover våren for å belyse antirasistisk arbeid.Foto:Linn Skulstad

Utstillingen er viktig for lokalmiljøet og Linløkken mener budskapet er klart:

– Denne kampen er ikke vunnet en gang for alle, så vi må være på alerten. Vi må holde oversikten og jobbe med kampen mot slike holdninger, sier hun.

Saken kan også leses på dittoslo.no.

(Toppfoto: Holmlia bibliotek har hatt utstilling for å belyse antirasistisk arbeid. Foto: Linn Skulstad)

Stengt for kommentarer.