Korttriks på mønstring

28. januar 2009 12:44 av Janet Ohemeng 

Michael Benjamin Robert (18) tok pusten fra publikum og dommere med sitt innslag på årets kulturmønstring i Florø.
- Jeg hadde et innslag med korttriks/magi der jeg viste 3 korttriks. Det første korttrikset hadde jeg laget selv, de to andre var mer kompliserte, og er korttriks på et ganske høyt nivå som de færreste skjønner.

ukm1

Med kveldens mest originale innslag klarte Michael å komme seg videre til fylkesmønstringen i Førde.

- Publikum ble svært imponerte, og jeg fikk god respons. Jeg ble stoppet ute på gata, og alle ville se mer. Det var vel kanskje derfor jeg kom videre, ler han.
- Neste runde blir i Førde. Der blir fylkesmønstringa holdt. Jeg får vel bare øve og satse på at det nye publikumet og de nye dommerne der liker meg like godt. Men jeg tror det skal gå bra.

Vellykket program
Ungdommens kulturmønstring foregår over hele landet, og alle mellom 13 – 20 år får delta. Et løft til ungdommer om at alle er gode i noe.

- UKM har etablert seg som Norges største Kulturfestival som tar pulsen på det ungdom i Norge er opptatt av og driver med i dag, uansett sjanger og uttrykk, sier Prosjektleder i Oslo, Aria Maria Fet.

I fjor var det over 25 000 påmeldte til programmet, og suksessen fortsetter i år også, med 12 351 påmeldte før fristen som er 1. februar.

- Det ser veldig bra ut, og det virker som om flere ungdommer har oppdaget UKM.Vi har som mål å være en arena der ungdom får vise frem og samtidig utvikle talentet sitt. I utlandet går det gjetord om hvor gode norske artister er til å opptre, og det tror jeg er litt på grunn av at såpass mange deltar på arrangementet i ungdomstiden.

Fremtidens kulturaktører
- Siden dette er ungdommenes eget arrangement er det også mange av dem som deltar som arrangører, flerkamerateam, journalister og fotografer. Sammenlagt blir derfor UKM landets største leverandør av fremtidens kulturaktører.

Michael er stolt over å ha kunnet ta del i mønstringen og mener det er viktig.

- Slike arrangementer gir en kunnskap og erfaring om hvordan det er å stå på en scene og opptre foran en større forsamling, noe man virkelig vil kunne få bruk for senere i livet.

Comments

En kommentar to “Korttriks på mønstring”
  1. kelly sier:

    intr. sang artikel