Penger betyr ikke alt

2. februar 2011 18:07 av Jørgen Skaug Jensen 

Hasle-Løren skal som eneste lag fra Groruddalen spille 2. divisjonsfotball kommende sesong. Det betyr mange treninger og flere bortekamper med lang reisevei. Ingen av spillerne får lønn for strevet.

- Vi har det veldig gøy når vi spiller og det er veldig bra miljø i gruppa. Vi verdsetter totalpakka hos Hasle over eventuelle kroner i andre klubber. Vi er en kompisgjeng som spilte for Skeid i juniortida som ikke var gode nok til å ta steget opp i deres A-stall, sier kaptein Ivar-Andre Anderssen

Kaptein Ivar-Andre Anderssen i aksjon

Hasle-Løren har sakte men sikkert spilt seg oppover i ligasystemet. Sommeren 2010 ble drømmen en realitet, klubben rykket opp fra 3. divisjon. Nå venter tøffe utfordringer i form av mer trening, mer reising og ikke minst et høyere nivå rent sportslig.

Møter gamleklubben
- Vi svevde på en medgangsbølge i fjor. Vi hadde alle marginer på vår side, tapte ikke en kamp. Nå blir hverdagen en annen og vi må tåle å tape. Vi har trent bra i løpet av vinteren selv om forholdene ikke har vært de beste, forteller Anderssen.

Anderssen og kompisene gleder seg til å møte gamleklubben. De er også havnet i en tøff pulje med toerlagene til Vålerenga, Tromsø og Strømsgodset.

- På mange måter er vi ”rekruttlaget” til Skeid og det skal bli veldig moro å møte dem. Litt av sjarmen blir også å dra langt på tur, vi skal jo seks turer til nord. Det blir noe annet å fly til Tromsø sammenlignet med å ta t-banelinje 5 til bortekamper, sier Anderssen

Gode forberedelser
I forberedelsene til den kommende sesongen har laget trent mandag til fredag hver uke, første test kommer i treningskamp på søndag mot Valdres.

- Det morsomme er at Valdres prøvde å hente en av våre spillere. Det var snakk om 20 000 kroner i måneden. Han takket nei. Det vitner om en solid lojalitet selv om det var mest fordi han ikke ville bosette seg i Valdres, sier Anderssen

Det kommer til å bli et tøft år for Hasle-Løren. Kaptein Anderssen tror likevel de har gode muligheter til å berge plassen.

- Målsettingen på kort sikt er å beholde plassen. Det tror jeg vi greier. Vi har beholdt stammen i laget fra i fjor og det har vært helt avgjørende. På lang sikt er målet å etablere oss i ligaen.

Sportsredaktør Kay-Grue Thorsen

Sportsredaktør i  Lokalavisen Akers Avis Groruddalen Kay Grue Thorsen er enig i ambisjonsnivået til Anderssen og Hasle-Løren.

Godt samhold
- Jeg tror H-L kan levere godt fra seg. De skal nok ikke drømme om noe direkte opprykk igjen, heller ikke kjempe helt i toppen, men sette seg som mål å holde plassen. Det tror jeg dem vil klare, sier han.

- Hasle-Løren er en sammensveiset gjeng, med gode fotballspillere og en god lagledelse. De opptrer som en samlet enhet, men med spisskompetanse på enkelte områder, sier Thorsen

Blir samholdet satt på prøve i form av at spillerne setter av så mye tid uten å få en krone?

- Nei det tror jeg ikke. Dem fikk ikke betalt i 3. divisjon heller, og det er fremfor alt et stort kameratskap. I tillegg har dem en flott trener i Kai Arild Lund som vet hvordan han skal behandle spillerne, å få det beste ut av hver enkelt, påpeker Thorsen

- Dem vil møte utfordringer i form av at 2. divisjon og 3. divisjon er som natt og dag. Det er klart det vil bli mye tøffere for dem, men det er et erfarent apparat laget har i ryggen. De har alle forutsetninger for å gjøre det bra, avslutter han

Stengt for kommentarer.