Mote gir mening

2. februar 2011 11:45 av Karoline Cecilie Lysø 

Mote med Mening bidrar til at mote, sminke -og hårtrender kan hjelpe barn av rusmisbrukere.

­­­­­­− Det blir en magisk kveld, med god underholdning og masse inspirasjon for de som er opptatt av mote. Og ikke minst får alle med seg fantastiske «goodiebags» som er verd mer enn inngangsbilletten. Men den viktigste grunnen til å komme er så klart for å støtte en god sak, sier en engasjert Berit Olimb. Hun er hjernen og driften bak det årlige arrangementet, og eier av frisørkjeden Olimb & Co.

Skuespiller Janne Formoe skal være konferansier, og Surferosa-vokalist Mariann Thomassen stuntreporter. I tillegg byr arrangementet på høst- vinterkolleksjon 2011 fra den anerkjente designeren Tina H. De nyeste trendene innen hår og mote blir vist, og musikkinnslag fra Eva & the Heartmaker, Rikke Lie og Margaret Berger er bare noe av det man kan glede seg til.

Barn av rusmisbrukere
I år går pengene til den relativt nystartede organisasjonen Barn Av Rusmisbrukere (BAR).

BAR er en interesseorganisasjon, basert på frivillig innsats, og er helt og holdent avhengige av økonomiske støttespillere. Tidligere har støtten gått til Kreftforeningen, Kirkens bymisjon og barneavdelingen ved Ullevål sykehus til kreftforskning.

− Siden det er en såpass liten organisasjon, med mange frivillige så er vi sikre på at pengene når frem. Samtidig har det vært mye fokus rundt barn av rusmisbrukere, og mange mener de bør få mer oppmerksomhet, sier Olimb.

Forventninger
Ideen om Mote med Mening startet for fem år siden da Olimb ville bidra med pengegaver utfra omsetningen i bedriften.

− Da tenkte vi at ved å samle hele motebransjen til et inspirerende hår-og moteshow en gang i året ville vi kunne samle inn enda mer penger, og der begynte det, forteller Olimb videre.

Hun har store forventninger til årets arrangement.

− Jeg håper på publikumsrekord, og at vi får toppet fjorårets pengegave på hele 140.000,-

Drahjelp
Marius Sørensen-Sjømæling, generalsekretær i BAR, mener det er fantastisk hyggelig at Mote med Mening har valgt å støtte dem.

− Det at en såpass ny organisasjon (2009) får «drahjelp» gjennom et slikt arrangement setter vi utrolig stor pris på, sier Sjømæling.

Sjømæling oppfordrer folk til å kjøpe billetter, siden det først og fremst er billettinntektene som går til BAR.

− Barn av rusmisbrukere er på mange måter en glemt gruppe som bærer på mange utfordringer i dagliglivet. Felles for de fleste er følelsen av en enorm skam i forhold til familien og familiens problemer. Dette fører til at barn som vokser opp med rusbelastning hjemme står i større risiko for selv å utvikle psykiske problemer, og rusmisbruk. Vi jobber for at det skal være mulig å klare seg helt «fint» på tross av de utfordringene man har opplevd, eller opplever, avslutter Sjømæling.

Stengt for kommentarer.